Asbestverwijdering zoals het hoort

Sinds midden september geldt er een snelheidsbeperking tot 70 km/u over een zone van 2 kilometer ter hoogte van Awans. In deze werfzone is Group Renotec actief. Hiervoor slaan de collega’s van Areno en Renotec de handen in elkaar.

Areno en Renotec zorgen ervoor dat de onderkant van brug 98 over de E40-autosnelweg asbestvrij wordt gemaakt. Bij de bouw van deze brug werden asbesthoudende stoffen verwerkt en deze worden nu op een correcte en gecontroleerde manier verwijderd. Hiervoor worden de werken uitgevoerd in ‘hermetisch gesloten zone’. Door deze aanpak lopen mens en omgeving nu en in de toekomst op geen enkele manier gevaar. In totaal verwijdert Group Renotec meer dan 3.000 m² asbesthoudende coating. Dit project verloopt in drie fases.

Een eerste fase ter hoogte van de middenberm en de twee buitenste rijstroken in beide richtingen is reeds voltooid. Momenteel trotseren de arbeiders van Areno weer en wind om het asbest op het resterend gedeelte in de rijrichting Brussel te verwijderen. Dat is de tweede fase van het project. De derde fase omvat de asbestverwijdering in de rijrichting van Luik. Hiervoor zijn de voorbereidende werken – met name stellingbouw en plaatsen van krimpfolie – pas van start gegaan.

De werken verlopen voorspoedig en zullen nog voor het kerstverlof volledig voltooid te zijn. De aansluitende herstellingen aan de brug zijn voorzien voor het voorjaar 2016.