Minder tocht en betere isolatie in het Elektrotechnisch Instituut van de KU Leuven

Het Elektrotechnisch Instituut van de KU Leuven wordt in het Arenbergpark omringd door verschillende monumenten maar is zelf geen monument. Toch wilde de KU Leuven bij de restauratie het karakter behouden van de glas in stopverf en de kleinhoutverdeling.

Het afgelopen half jaar was onze afdeling schrijnwerkerij hard aan het werk in het Elektrotechnisch Instituut van de KU Leuven. Aan het gebouw in het Arenbergpark werd de helft van het schrijnwerk gerestaureerd. Ook de bestaande ramen met enkel glas werden deels vervangen, maar het grootste deel werd gerestaureerd. Overal werd dubbel isolerend glas geplaatst. Het schrijnwerk of de vleugels die niet meer te herstellen waren, werden volledig vervangen. De steen- en waterlijsten werden vernieuwd en plaatselijk werd ook het houtrot hersteld. In totaal werd er 190 m2 schrijnwerk aangepakt, zodat het gebouw beter geïsoleerd is en weer als nieuw lijkt.

Ook de klemmende ramen en deuren zijn terug makkelijk te bedienen nadat Group Renotec het beslag opknapte. Om de koude en de wind verder buiten te houden, werden er rondom tochtdichtingen ingewerkt.

De werken werden samen uitgevoerd met dakwerken en schilderwerken in nevenaanneming. Intussen zijn er al plannen om ook de andere gebouwen grondig aan te pakken.