Ploeg in de kijker: Nevele

Op een mooie herfstdag treffen we het team van Kamiel Arys aan in Nevele. Ze bereiden de vervanging van een putdeksel voor. Kamiel vormt al een jaar een team met Guy.

Binnen Sewer-Tec werken Kamiel en Guy op verschillende regieprojecten voor Farys, Aquafin en De Watergroep.

Vandaag is een droge en zonnige dag, dat zijn ideale omstandigheden om de werken in Nevele uit te voeren. “Als je rioolaansluitingen moet maken of herstellen terwijl het regent, dan stroomt het water overal tussendoor. Na een paar minuten zie je er dan ook niet meer uit,” legt Guy uit. “Een dag als vandaag is dus perfect.”

De buurtbewoners zijn niet altijd even enthousiast als ze Kamiel en Guy zien komen. “Het is natuurlijk niet leuk als ze de straat net voor je oprit openbreken, maar de meeste mensen zien wel in dat we gewoon ons werk doen en dat het ter verbetering is. Het gebeurt ook wel eens dat ze ons een kop koffie of een bord soep aanbieden.”

Als je voor die regieprojecten werkt, heb je vele kleine werven waar je terechtkomt. Net dat is wat Kamiel en Guy zo fijn vinden, de afwisseling die dat met zich meebrengt. Soms krijgen ze de plannen mee en moeten ze zelf nog een beetje op ontdekking gaan om te zien welke sleuven ze moeten graven om inspecties uit te voeren. “De variatie in onze taken maakt dat de dagen echt vooruit vliegen.”

Kamiel en Guy zien Group Renotec als een groot en gezond bedrijf dat inzit met zijn personeel. Ook de vele activiteiten die georganiseerd worden, zoals het Sinterklaasfeest of de nieuwjaarsreceptie, appreciëren ze.