Snel en efficiënt ingrijpen bij het Hof van Beroep in Antwerpen

Het Hof van Beroep in Antwerpen is al jaren aan renovatie toe. Toen plots een van de balkonplaten aan de gevel verzakte, werd Group Renotec aangesteld om deze levensgevaarlijke situatie aan te pakken.

Het Hof van Beroep aan de Waalse Kaai in Antwerpen bevindt zich al jaren in een erbarmelijke staat. Vorige week donderdag werd de situatie echter levensgevaarlijk, toen er brokstukken van de balkons aan de buitengevel naar beneden dreigden te vallen.

De balkonplaten zaten deels los door de verzuring van het beton en oxidatie van de bewapening, waardoor ze kunnen loskomen en neerstorten. Er hangen enorm veel balkons aan de gevel, en die konden op elk moment een voor een naar beneden vallen. Aangezien de balkons ongeveer 300 kilo wegen, moesten er meteen maatregelen genomen worden om de veiligheid van het personeel en de bezoekers te garanderen.

Group Renotec schoot meteen in actie en startte, samen met Sloopwerken Vervecken, nog dezelfde dag met het gecontroleerd afbreken van de balkonplaten. Vrijdagochtend waren al 40 terrassen veilig naar beneden gehaald. Daarna werd beslist om tijdens het weekend nog eens 89 balkons van de gevel te verwijderen. Zaterdagochtend om 7 uur startten de werken opnieuw. Tot na middernacht werkte het team van junior projectleider Timothy Vos samen met een ploeg van Sloopwerken Vervecken stevig door. Rond half 2 zondagochtend konden de werken afgerond worden.