De Renotec staycation gids

Staycation is een veelgehoorde term deze zomer. Begrijpelijk natuurlijk om in deze tijd liever in eigen land te blijven. Wij stelden voor jou speciaal de Renotec staycation gids samen: 5 bestemmingen die je langs enkele interessante plekjes in België leiden. Op elk van die plekjes is er, hoe kan het ook anders, een link met Renotec. Wie ontdekt ze allemaal?

Een staycation is nu al de trend van deze zomer. Gelukkig heeft België heel wat moois te bieden. Wij bundelden 5 tips die, niet geheel toevallig natuurlijk, langs enkele van onze Renotec realisaties leiden.

Citytrips in eigen land

Bij een citytrip denken we meteen aan Barcelona of Rome, maar onze eigen steden hebben ook heel wat te bieden. Zo is er onze hoofdstad. Brussel wordt bewonderd vanwege de rijkdom van zijn erfgoed. De Grote Markt van Brussel wordt door Unesco beschouwd als een uitzonderlijk voorbeeld van een eclectische en mix van architectuur- en kunststijlen die blijk geven van de cultuur en de maatschappij van de regio. Wij zijn dan ook zeer trots dat we hebben mogen bijdragen aan de restauratie van deze grote markt. De ideale plek dus om met een wafel in de hand te bewonderen. 

Maar ook Antwerpen heeft beschermde gebouwen die wij mochten restaureren en die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is er het museum Plantin Moretus. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed. Een ander historisch gebouw in Antwerpen is Het Steen.  Het oudste bewaarde gebouw van Antwerpen wordt momenteel door ons gerenoveerd en zal omgevormd worden tot een toeristisch onthaalcentrum met belevingsparcours in het historische gedeelte. Ook het Havenhuis en de kathedraal zijn prachtige monumenten waar wij ons steentje aan hebben bijgedragen. 

Met de kinderen naar Beringen

Eerder op zoek naar een staycation met de kinderen? Dan is de avonturenberg van Beringen zeker een bezoekje waard. Een parcours voor de kinderen waar ze kunnen klimmen, springen, glijden, …. Maar deze voormalige mijnsite biedt ook prachtige wandel en mountainbike parcours aan. Het is ook op deze plaats dat Renotec bezig is met een herbestemmingsproject: de oude gebouwen van de mijnsite worden volledig gerenoveerd tot een school.

Bezoek zeker ook eens de Sint-Theodarduskerk in Beringen, één van de vijf ‘mijnkathedralen’ in de provincie Limburg. De glas-in-betonramen zijn volstrekt uniek, onder meer door hun experimentele productiewijze en hun grote diversiteit aan kleurrijke glaselementen. Benieuwd hoe onze vakmannen deze glas-in-betonramen renoveerden? Bekijk deze video. 

Picknicken in Thor Park

En we blijven bij de mijngeschiedenis van ons land. Op Thorpark renoveerden wij de passerelle en het oude schachtgebouw. Deze laatste krijgt een open structuur en is omgevormd tot picknickplaats. Ideaal om even te rusten na een fietstochtje.

Fietsen in Aalter

Ook Aalter is een aanrader voor de fietsliefhebber. Recent openden we daar een ecoveloduct tussen Aalter en Deinze. Hierdoor worden er twee groengebieden verbonden en kunnen dieren veilig oversteken. Maar ook fietsers profiteren van deze verbinding. 

Oostende, koningin der badsteden

Bij een staycation denken we vaak aan de kust. Oostende wordt vaak de koningin der badsteden genoemd. Recent renoveerden wij de marmeren vloer in het Casino Kursaal van Oostende. Door de coronacrisis was deze gesloten en konden wij meteen aan de slag. De vloer is 1.050 vierkante meter marmer. Sinds de opening van het gebouw in 1954 heeft de vloer al vele miljoenen bezoekers over zich heen gekregen. Heel wat tegels vertoonden ‘stootschade’ en hier en daar waren stukken afgebroken. Ook de gulden sterren in het midden van de tegels waren helemaal mat. Onze vakmensen konden deze weer helemaal in ere herstellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen