Renotec wordt sponsor van het Telenet Baloise Lions team

Renotec was vandaag aanwezig op de Krawatencross, de afsluiter van de DVV Verzekeringen Trofee. Het komende jaar zal je ons nog vaker op dergelijke cyclocross evenementen zien. Vanaf september 2020 worden wij sponsor van het Telenet Baloise Lionsteam.

Een volgende stap voor onze branding

Renotec is zeker niet meer het bedrijf dat het vroeger was. Door een gestage, maar gezonde groei, de financiële stabiliteit, de know-how en kennis die wij als onderneming hebben opgebouwd, zijn we in onze niche een belangrijke speler geworden. En we blijven ambitieus. Onze naamsbekendheid is daardoor extra belangrijk geworden. In 2019 zetten we al sterk in op employer branding. In 2020 willen we die strategie verder zetten. Wij zochten dan ook een sport en een team die we konden sponsoren. Uiteraard een team dat ons kan steunen bij de groei van onze naamsbekendheid, maar zeker ook een ploeg waarmee we een klik hebben. Die match vonden we bij de cyclocross en het Telenet Baloise Lions team.

Renotec en cyclocross

Waarom was voor ons cyclocross de perfecte match? Er zijn maar liefst 3 overeenkomsten tussen cyclocross en Renotec. CEO van Renotec, Roeland Fraussen licht toe: ” Voor Renotec is kansen geven aan jongeren heel belangrijk. Bij het zoeken naar een team dat we konden sponsoren hebben we dan ook rekening gehouden met wat zij doen rond jongerenwerking. Na een eerste meeting met Sven Nys en zijn cyclocross team waren we overtuigd: hier willen wij mee onze schouders onder zetten. ”

Vlaams Erfgoed

“En dan is er natuurlijk de sport zelf. Cyclocross is een sport voor iedereen. Het is geliefd bij vele Belgen. Je hebt amateurploegen, jongerenteams, vrouwen die steeds meer hun welverdiende (!) plaats in de spotlights verdienen, … Het behoort zeker tot ons Vlaams Erfgoed. En dat is dan nog een extra link tussen cyclocross en Renotec. ” lacht Roeland.

Jongeren kansen geven

Bij Renotec krijgen jongeren alle kansen. Onze Assistent Project Leiders krijgen een grondige opleiding wanneer ze bij Renotec starten. En in 2019 werd de Renotec Junior Board gesticht. Deze passie voor de jeugd vonden we terug bij Sven Nys. Niet alleen in het cyclocross team worden jongeren intensief begeleid en gesteund. Maar we zijn ook onder de indruk van het Sven Nys Cycling Center. De Sven Nys Academy heeft de doelstelling om zoveel mogelijk kinderen het plezier van cyclocross mee te geven. De Academy leert deze kinderen de kunst van de cyclocross en brengt hun prestaties al spelenderwijze naar een hoger niveau. Ook kinderen op een veilige manier integreren in het verkeer is een onderdeel van de opleiding.

Safety first

“En dit is meteen link nummer 3” verklaart Roeland. “Veiligheid is bij een bouwbedrijf zoals Renotec het allerbelangrijkste! Wij zeggen steeds: “we doen het veilig of we doen het niet.” Deze veiligheidscultuur zit sterk bij ons ingebakken. Het is 1 van onze kernwaarden. Daarom vinden we een partner die hier ook aandacht aan schenkt des te waardevoller. Onze visies komen helemaal overeen.”

De overeenkomst gaat in bij de start van het nieuwe seizoen. En vanaf september 2020 kan je dan ook het Renotec logo spotten op alle t-shirts en broeken.

1 reactie

  1. Jansen Jozef

    Proficiat ik vind het fijn dat ook een ondernemer de sport steunt

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


Articles connexes