Ei in de mayonaise

Onder #jobindekijker willen we voor jou geregeld ook een medewerker uit onze groep aan het woord laten. We starten deze rubriek met An, onze HR Manager Arbeiders.  Ze ziet zichzelf als 'het ei in de mayonaise', de binding tussen de olie & de mosterd. Wil je hiervan het fijne weten, lees dan zeker dit interview !

Onder deze rubriek ‘job in de kijker’ (#jobindekijker) willen we voor jou geregeld ook een medewerker uit onze groep aan het woord laten. We starten deze rubriek met An, onze HR Manager Arbeiders.  Ze ziet zichzelf als ‘het ei in de mayonaise’, de binding tussen de olie & de mosterd. Wil je hiervan het fijne weten, lees dan zeker dit interview !

Kan je ons vertellen wat je job inhoudt ?

Ik zie mezelf als het ‘ei in de mayonaise’, de binding tussen de olie en de mosterd.  De binding tussen de organisatie en onze arbeiders.

Ik moet ervoor zorgen dat iedereen de nodige kansen krijgt.  Dat iedereen zich goed voelt en blijft voelen bij ons.

‘Ik zorg ervoor dat de neuzen in dezelfde richting staan.’

Dat de verwachtingen van de organisatie en die van onze arbeiders op elkaar afgestemd blijven.  Problemen detecteren en ze samen oplossen.  Een klankbord zijn waar nodig.

Communiceren op een manier waarop iedereen zich betrokken voelt.  En vooral ook aandacht hebben voor geboekte successen, waardering en erkenning uitspreken.

Waarmee kunnen mensen (beroepshalve) bij jou terecht ?

Met vragen, opmerkingen, suggesties, problemen die betrekking hebben op het functioneren, zich verder ontwikkelen van kennis, vaardigheden en attitude, de samenwerking.

Ik stond in mijn vorige job vaak aan de zijlijn advies te geven over hoe veranderingstrajecten aan te pakken en had weinig impact op het effectief doorvoeren van die adviezen.  Nu ben ik volop bezig mijn schouders mee te zetten onder verschillende trajecten om de competenties van onze arbeiders te verhogen en I love it.’ 

‘Ook het opleidingsplan voor onze arbeiders is hier zeker het vermelden waard.  Super hoe de desbetreffende collega’s elke maand opnieuw hun kennis overdragen aan onze nieuwe collega’s.  Heb ik zelden zo gezien.’

Van waar de interesse in deze functie ?

Ik heb voor deze job zeven jaar training en coaching gegeven in (veiligheids)gedrag en hoe dit te veranderen op de werkvloer.  Uitermate interessant om te luisteren, om mensen inzichten bij te brengen, hun competenties te verhogen, hen te helpen de verworven inzichten om te zetten in concrete acties op de werkvloer.  Het is iets wat me enorm boeit.

‘Ik ben graag een klankbord, luister graag naar mensen en wil mee zoeken naar oplossingen.’

Ik hoor een aantal vreemde klanken in je uitspraak.  Jij komt duidelijk niet uit Geel ?

Valt het zo op ? Ik ben overgewaaid van ‘t zeetje, West-Vlaming dus.  Eerder ‘Heel’ dan ‘Geel’. Niet evident om tijdens de winteropleidingen de coaches te informeren dat ze vanaf nu een gele helm dragen in plaats van een witte.  Mijn collega’s hebben me al gezegd dat er geen halve helmen zijn.

Waar word je beroepshalve gelukkig van ?

Omgaan met mensen, ‘zorgen’ voor mensen in die zin dat ik wil bijdragen tot een verdere ontwikkeling van anderen (en mezelf), tot het zich goed laten voelen van onze collega’s in deze organisatie.  Het uitdenken van opleidings- en trainingsprogramma’s op de maat van onze arbeiders, kijken hoe we processen efficiënter kunnen laten verlopen.  En het uitwerken van ideeën tot praktische uitvoering.

En uitdaging … in deze job meer dan voldoende uitdaging. Ik word ook gelukkig van de samenwerking met mijn collega’s.

Verder heb ik een passie voor vreemde talen.  En neen, het West-Vlaams valt daar niet onder (toch niet volgens mij).  Bij Renotec, met meer dan 25 verschillende nationaliteiten in dienst, vreemde talen genoeg.

Niet beroepshalve word ik gelukkig van quality time met het gezin, een citytrip, muziek in de vorm van concerten en festivals en een goed boek.

Gerelateerde blog artikelen