Historisch dak -en timmerwerken

Voor de constructie van daken zijn in de loop van de geschiedenis verschillende technieken toegepast. De restauratie van oude daken begint dus bij de kennis van oude technieken. En die heeft Renotec. Wij specialiseren ons in dakwerken van historische gebouwen, zoals kerken, kerktorens, kapellen en kastelen. Tegelijk kijken we ook naar de toekomst, naar de meest veelbelovende technische vernieuwingen. Zo kunnen we duurzaam, veilig en efficiënt te werk gaan. Wij beschikken over ervaren schrijnwerkers die aan de slag kunnen met oude gebintes.

Onder historisch dak en timmerwerken verstaan we ook:

Natuurleien

Het bewerken en plaatsen van natuurleien is erg arbeidsintensief. Daarbij vergt het ook een specifieke ambachtelijke kennis een vaardigheid die pas in de loop der jaren verworven wordt. Renotec heeft verschillende ervaren en gespecialiseerde natuurleidekkers in dienst. Zij hebben al zeer uitgebreide of complexe projecten op hun conto staan. Vandaar dat Renotec in België aan de top staat als het op restauratie van natuurleien daken aankomt.

Zink-, lood en koperwerk

Ook voor metalen daken en dakelementen heeft Renotec een sterke naam hoog te houden. Van koperen afvoerbuizen tot volledig zinken daken. Zink-, lood en koperwerk, we kunnen het en we hebben het al gedaan. We beschikken over een uitgebreid instrumentarium voor elke mogelijke dakconstructie. En onze vakmensen blijven zich specialiseren in de meer obscure technieken.

Polymeerchemische houtrestauratie

Als vervangen van een sterk verrotte balk te moeilijk of onmogelijk is, wordt overgegaan tot polymeer-chemische balkkoprestauratie.
Polymeerchemische balkkoprestauratie heeft tot doel verweerde of weggerotte houtdelen te vervangen door epoxymortel, zodanig dat de balk zijn oorspronkelijke sectie en stevigheid terugkrijgt.
De epoxymortel is een product op basis van epoxyhars, samengesteld uit twee componenten op basis van laag viskeuze, oplosmiddelvrije kunststoffen aangevuld met inerte materialen, welke voor de verwerking gemengd worden tot een homogene massa.