Onze eerste Renotec-lichting vakmannen

Vrijdag mocht de eerste lichting van het programma 'vakman in opleiding' hun attest in ontvangst nemen. Zij slaagden met glans dit eerste jaar en zetten hun Renotec carrière verder bij de gekozen divisie.

Proficiat aan de nieuwe vakmannen!

Schooljaar 2019-2020 was de eerste keer dat we het programma ‘Vakman in opleiding’ organiseerden. Deze nieuwe vakmannen begonnen in september en vorige vrijdag was hun afstudeerceremonie. De voorbije maanden hebben deze jongeren onze verschillende divisies doorlopen en leerden zij onze specialisaties van hun coaches . We spreken met 2 deelnemers: Omar en Vithusan en bekijken hoe zij hun traject ervaren hebben.

“Ik heb dit traject echt 100% als positief ervaren.” begint Omar. “De coaches hebben me zoveel bijgeleerd.” Dit wordt beaamd door Vithusan: “Ik zou het iedereen aanraden! ” Een favoriete divisie uitkiezen was voor beiden moeilijk, maar uiteindelijk zal Omar zijn Renotec carrière verder zetten bij de divisie Restauratie & Herbestemmingen en gaat Vithusan aan de slag bij de divisie Industriële renovatie en onderhoud. 

Afstuderen in tijden van corona

We hadden een groots afstudeerfeest voorbereid. Corona stak hier een stokje voor. Veiligheid staat bij Renotec altijd op de eerste plaats, dus we zochten een alternatief. Het werd een kleine receptie met de afgestudeerden, hun gasten, de coaches, de begeleiders van HR en de divisiedirecteurs. Op veilige afstand van elkaar mochten onze nieuwe vakmannen met deze groep hun ervaringen delen en ontvingen ze van de divisiedirecteurs hun ‘Attest van deelname’ en hun eerste werkkoffer. Een receptie met individuele potjes chips, mondmaskers en desinfectiespray, … Het is anders dan we ons enkele maanden geleden hadden voorgesteld. Maar het was er niet minder feestelijk door. We zagen vooral de fierheid van de vakmannen. Zowel van de pas afgestudeerden als hun coaches. Het zijn deze coaches die hen alle kneepjes van het vak leerden.

De nood aan jonge vakmannen

Waarom organiseren wij deze interne opleiding? We vragen het aan HR-manager An Willaert. “Met deze opleiding willen we leerlingen die afstuderen uit de vakschool de kans geven om bij ons in de praktijk aan de slag te gaan. We willen meer instroom creëren. We zitten met een oudere populatie aan vakmannen en deze kennis mag uiteraard niet verloren gaan.” legt An ons uit. “Bovendien zitten wij in een zeer specifieke niche van de bouwsector, namelijk renovatie. Onze specialisaties zijn zo kenmerkend voor deze niche, dat ze vaak niet op de schoolbanken geleerd worden. On-the-job learning is dan het best aangewezen.” gaat An verder.

Tweede editie

De feedback van zowel de deelnemers als de coaches was zo positief dat we ook volgend schooljaar de opleiding organiseren. De eerste inschrijvingen zijn binnen en we zullen starten met een groep die al groter is dan de vorige edities. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. We sommen nog eens op wat dit programma zo speciaal maakt:

Wat mag je van het ‘Vakman in opleiding’ programma verwachten?

 • Renotec investeert in jouw toekomst bij ons bedrijf.
 • Je maakt kennis met onze verschillende afdelingen.
 • Onze experten leren je onze specialiteiten.
 • Samen zorgen we voor je VCA-examen, veiligheidsopleidingen…
 • Zo word ook jij een echte expert!
 • Wordt dat eerste jaar als positief ervaren, dan gaan we nog verder en helpen we je bij je rij-examen of eventueel vergunningen voor het werken met gespecialiseerde machines en/of andere opleidingen.
 • Ervaring is niet noodzakelijk, de ‘zin’ om iets bij te leren en de interesse in de renovatiesector uiteraard wel.

Wat zijn de voordelen?

 • Een vast contract bij een toonaangevend bedrijf.
 • De kans om verschillende disciplines uit te proberen.
 • Begeleiding en opleiding.
 • Leren van echte vakmannen.

Klink dit iets voor jou of voor iemand die je kent? Laat je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!
Heb je nog vragen? Ook dan mag je ons altijd contacteren. Geef ons een belletje op 0479/55 49 42 of stuur een mailtje naar jobs@renotec.be en dan nemen wij zelf contact op met jou.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen