Neptunium

Schaarbeek Het gemeentelijk zwembad Neptunium in Schaarbeek is een pareltje van modernistische architectuur. Het zwembad is echter dringend aan vernieuwing toe. In de bepleistering werd asbesthoudend materiaal teruggevonden. Renotec leidt deze volledige asbestsanering.

Neptunium

Een modernistische parel

Het zestig jaar oude zwembad van Schaarbeek ondergaat een grondige renovatie. Onze teams zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van het asbesthoudend pleisterwerk dat in het grote bad werd aangetroffen.  Door zijn architecturale achtergrond is Neptunium een geklasseerd gebouw. Daardoor hebben we een extra uitdaging. Onze vakmannen voeren de werken dan ook zeer voorzichtig uit met respect voor de details. Die maken van dit zwembad een wondermooie plaats. De kleedcabines met hun ronde ramen en de faiencetegeltjes geven het zwembad het uitzicht van een boot.

Asbestsanering in het Neptunium zwembad

De werken worden uitgevoerd door onze collega’s van Areno onder begeleiding van de projectleiders van Renotec.  De eerste fase is steeds de voorbereiding.  Tijdens deze voorbereiding zijn de volledige kleedkamers afgeplakt. Daarna werd er in het grote bad een volumesteiger geplaatst. Hierdoor kunnen we het pleisterwerk goed bereiken. De werken zelf zullen uitgevoerd worden in een hermetische zone.

Wanneer kunnen de mensen van Schaarbeek terug zwemmen in hun Neptunium? Dat staat nog niet vast. In het najaar van 2019 zijn alle asbestsaneringswerken achter de rug. Hierna kunnen de eigenlijke renovatiewerken beginnen.

Gerelateerde projecten