Renotec renoveert ‘drukste brug van het land’.

Deze week zijn we gestart met de renovatie van de spoorbrug over de Brusselse Ring in Zaventem. Meteen één van onze meest zichtbare werven. Tijdens weekdagen passeren hier maar liefst 160.000 wagens.

Renotec renoveert ‘drukste brug van het land’.

Spoorwegbrug

Vorige week startte onze divisie betonrenovatie, in opdracht van Infrabel, aan de vernieuwing van de spoorwegbrug over de Brusselse Ring in Zaventem. Op dit ogenblik is het onze meest zichtbare werf. Tijdens de week passeren er ongeveer 450 treinen. En maar liefst 160.000 voertuigen rijden er dagelijks onder door. De spoorwegbrug van 165 meter werd gebouwd in de jaren 70. De brug heeft vijf pijlers die zes overspanningen met een betonnen brugdek dragen.

Noodzakelijke renovatie

De 50 jaar oude brug vertoonde tekenen van slijtage dus betonherstellingen waren noodzakelijk. Renotec renoveert zowel de bovenbouw waar we de waterdichte voegen onder de sporen vervangen. Maar ook de onderbouw nemen we onder handen. Daar vervangen we de oplegtoestellen, dat zijn de steunpunten tussen brugdekken en pijlers en herstellen we het beton. Om deze oplegtoestellen te kunnen installeren, moeten we de brug 1 cm omhoog tillen. De eerste werken zijn al achter de rug. Zo verwijderden we al de steenslag en de dwarsliggers om aan het betonnen brugdek de nieuwe voegen te kunnen plaatsen en waterdicht te maken.

Minimale hinder

Wij vinden het belangrijk dat passanten en omwonenden zo weinig mogelijk hinder ondervinden van onze renovaties. Daarom zorgen we ook hier, net zoals bij de renovatie van de spoorwegtunnel in Ensival, voor een minimale impact op het spoorverkeer. De reizigers kunnen dus gerust zijn. Ook voor het verkeer op de autostrade is de impact minimaal. Tijdens de werken kan het verkeer passeren. Indien er, in een uitzonderlijk geval, toch een rijvak afgesloten moet worden, dan zal dat ‘s nachts gebeuren.

Gerelateerde projecten

Gerelateerde jobs

Projectleider Burgerlijke Bouwkunde Industrie (M/V)

Correcte administratie en Veiligheid zijn 2 keywords die jou typeren als Projectleider? Solliciteer dan snel!

Ontdek deze job

Ervaren projectleider (M/V)

Jij bent de drijvende kracht achter onze projecten en je leidt ze dan ook van A tot Z.

Ontdek deze job

Projectleider Burgerlijke Bouwkunde Mix (M/V)

Betonrenovatie is één van de specialisaties van Renotec. Niet enkel gebouwen en industriële sites vragen om dit soort renovatie. Maar we spitsen ons ook toe op kunstwerken zoals tunnels en…

Ontdek deze job