Referenties

We zijn trots op onze realisaties. Nieuw leven geven aan oude structuren, het is onze passie. Meer nog: we willen altijd de beste zijn. In alles wat we doen. Die uitgesproken ambitie leverde al heel wat mooie resultaten op.

Manhattan Center

Reeds in 1998 verwijderde Renotec belangrijke hoeveelheden spuitasbest uit het Manhattan Center. Ook in 2007 voerden we er werken uit. In 2017 werd Renotec opnieuw geselecteerd als partner voor de asbestsanering. We zijn nu aan de laatste fase in de sokkel begonnen. Lees meer hoe we dit gebouw nu al 3 keer onder handen mochten nemen.

Thorpark

Genk Thorpark is een herbestemmingsproject van de stad Genk. De voormalige mijnsite van Waterschei wordt hierbij tot hotspot voor technologie, energie en innovatie omgevormd. Thor wordt ontwikkeld volgens een hoogwaardig kwaliteitsconcept op gebied van architectuur en omgevingsaanleg, met veel aandacht voor duurzaamheid en parkbeheer. Renotec neemt het ventilatiegebouw, de passerelle en het voormalige schachtgebouw voor zijn rekening.

De Brouckèretoren

Brussel De oude Philipstoren aan het Brusselse De Brouckèreplein krijgt een grondige opknapbeurt. Het gitzwarte gebouw wordt omgetoverd tot een spierwit baken in de hoofdstad. Hiervoor is echter een grondige asbestsanering nodig.

Neptunium

Schaarbeek Het gemeentelijk zwembad Neptunium in Schaarbeek is een pareltje van modernistische architectuur. De tand des tijds heeft het zwembad echter niet onaangetast gelaten, waardoor het dringend aan vernieuwing toe is. Wegens de ouderdom van het gebouw werd tijdens de constructie veelvuldig gebruik gemaakt van asbesthoudende materialen. Renotec verwijderde in 2017 reeds alle cementtoepassingen en isolatie. In 2019 bleek dat dit slechts het topje van de ijsberg was. Een nieuwe toepassing werd ontdekt: op nagenoeg alle met crépi bezette oppervlaktes in de natte ruimten van het zwembad werd asbest teruggevonden. Ook hier deed men beroep op de expertise van Renotec.