Referenties

We zijn trots op onze realisaties. Nieuw leven geven aan oude structuren, het is onze passie. Meer nog: we willen altijd de beste zijn. In alles wat we doen. Die uitgesproken ambitie leverde al heel wat mooie resultaten op.

Historisch erfgoed Hof ten Steene

Meise In Meise restaureert Renotec Hof ten Steene. Een vierkantshoeve met donjon waarbij de oudste elementen dateren van de 14e eeuw. Deze donjon, de grote schuur, de hofstee en de oude paardenstallen krijgen allemaal een 2e leven. Om de grote schuur te restaureren lieten we het dak zelfs zweven. Hoe dat kan? Je leest er alles over in onze blogpost.

Geklasseerde interbellum dubbelwoning

De projecten van onze divisie Restauratie en herbestemmingen, zijn enorm divers. Van kerken en kathedralen tot oude stations. Op dit ogenblik is het team onder meer aan het werk aan de architectenwoning van Jozef Schellekens: een prachtige interbellum dubbelwoning. Ontdek hoe ze, in opdracht van AIM architecten, met respect voor de originele architectuur de geklasseerde gevel restaureren.

Het station van Laken

Van station tot cultureel centrum. Van een echte herbestemming gesproken! In 2018 startte Renotec aan de restauratie van dit prachtige pand. Lees mee hoe we het een 2e leven gaven.

Kasteel de Merode

Westerlo Het Kasteel de Merode is een gekend historisch monument en beschermd erfgoed in Westerlo. De donjon werd waarschijnlijk in de 14de eeuw voltooid. Het volledige kasteel realiseerde men in de eeuwen nadien. En dit allemaal door vakmannen uit de regio. Renotec zet deze traditie verder. Lees en kijk mee hoe wij dit beschermd monument restaureerden.

meer laden