Renotec sponsort het Telenet Baloise team

Renotec was vandaag aanwezig op de Krawatencross, de laatste ronde van de AP Assurances Trophy. Volgend jaar zul je ons nog vaker zien op deze veldritten. Vanaf september 2020 sponsoren we inderdaad het Telenet Baloise Lions-team.

Een nieuwe stap om ons merkimago te promoten

Renotec is niet meer het bedrijf dat het gisteren was. Onze constante maar gezonde groei, onze financiële stabiliteit, onze knowhow en onze kennis hebben ons in staat gesteld vooruitgang te boeken. We zijn daarmee een belangrijke speler geworden in onze niche. En we blijven ambitieus. De bekendheid van ons merk is daarom nu bijzonder belangrijk. In 2019 hebben we veel nadruk gelegd op onze employer branding. In 2020 willen we deze strategie voortzetten. Daarom zochten we een sport en een team om te sponsoren. Vooral een team dat bij ons past. Deze partner vonden we in het veldrijden, met het cyclocross team van Telenet Baloise Lions.

Renotec en cyclocross

Waarom is cyclocross voor ons de perfecte “match”? Er zijn minstens 3 punten gemeen tussen cyclocross en Renotec. Roeland Fraussen, CEO van Renotec, legt het ons uit: “Allereerst is het voor Renotec essentieel om jonge mensen een kans te geven. Bij het zoeken naar een team om te sponsoren, hebben we rekening gehouden met wat ze aanboden op het gebied van jeugdhulp. Na een eerste ontmoeting met Sven Nys en zijn cyclocross-team waren we overtuigd … Het is dit project dat we wilden steunen.

” Vlaams erfgoed “

Dan is er natuurlijk de sport zelf. Cyclocross is een sport die voor iedereen toegankelijk is. Het is erg populair in België. Er zijn amateurteams, jeugdteams, vrouwen die volop (!) hun plek in de spotlight verdienen,… Deze sport maakt deel uit van ons Vlaams erfgoed. En dit is dan ook een gemeenschappelijk punt tussen cyclocross en Renotec. Voegt Roeland er lachend aan toe.

Geef jonge mensen een kans

Bij Renotec bieden we jongeren een maximum aan kansen. Onze assistent-projectmanagers krijgen een volledige opleiding wanneer ze bij Renotec beginnen. Daarnaast hebben we in 2019 de Renotec Junior Board opgericht. Deze passie voor de jeugd vonden we terug bij Sven Nys. De ondersteuning en intensieve ondersteuning van jongeren beperkt zich niet tot de cyclocross-ploeg. We waren ook onder de indruk van het Sven Nys Cycling Center. De Sven Nys Academy heeft als doel om het plezier van het veldrijden op zoveel mogelijk kinderen over te brengen. De Academy laat deze kinderen de kunst van het veldrijden ontdekken en op een leuke manier hun prestaties verbeteren. Als bonus leren kinderen tijdens de training om veilig in het verkeer te integreren.

Safety first

“En dit is ons derde gemeenschappelijke punt”, legt Roeland uit. “Veiligheid staat voorop bij een bouwbedrijf als Renotec! We zijn gewend te zeggen: “we doen het veilig of we doen het niet!”. Deze veiligheidscultuur is diep geworteld in onze mentaliteit. Het is bovendien een van onze kernwaarden. Daarom moesten we een partner zoeken die deze mening deelt. En dat is zeker het geval: onze visies passen perfect bij elkaar. ”

Het contract gaat volgend seizoen in. En vanaf september 2020 vind je het Renotec-logo ook terug op alle truien en shorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen