Wat hebben Renotec en skiën met elkaar gemeen?

Vandaag was Renotec aanwezig op de persconferentie van de 2 Belgische skiërs Sam Maes en Armand Marchant in Peer. Wat is de link met Renotec? Sinds dit seizoen is Renotec fiere sponsor van de Belgische skiërs. Ons logo prijkt dan ook op de officiële kleding van het team. Benieuwd waarom wij ons hier met veel enthousiasme achter zetten? Lees dan zeker verder!

Waarom sponsor worden van een skiër?

De renovatiesector en skiën liggen op het eerste zicht mijlenver uit elkaar en toch kiest Renotec ervoor om met veel enthousiasme sponsor te worden van de Belgische ploeg. De gemeenschappelijke link? Het geloof in de jeugd en de steun aan jonge beloftes. Renotec investeert sterk in zijn jonge medewerkers. Denk daarbij aan onze opleidingen of ons programma ‘vakman in opleiding‘.  En dat hebben we gemeenschappelijk met de Belgische skiwereld, waar er vandaag 2 beloftevolle, jeugdige toptalenten België op de skikaart kunnen zetten: Sam Maes en Armand Marchant.  

Sam Maes en Armand Marchant

Sam Maes is een Belgisch alpineskiër gespecialiseerd in de reuzenslalom. Hij won al twee keer brons op het WK voor juniores en ook bij de senioren gooide hij hoge ogen en sloot hij het WB-seizoen af met een twaalfde plaats in de werelbekermanche in het Sloveense Kranskja Gora. 

Armand Marchant werd in december 2016 met zijn achttiende plaats op de slalom in Val d’Isère de eerste Belg ooit die punten scoorde in een Wereldbekermanche alpijnse ski. Een maand later lag zijn hoop op de Winterspelen in Pyeongchang van eerder dit jaar aan diggelen. Marchant viel in januari 2017 zwaar tijdens de reuzenslalom in Adelboden en liep daarbij een complexe scheenbeenbreuk op. Hij onderging sindsdien zeven operaties. Vandaag toonde hij zich helemaal klaar voor zijn comeback.

2 topsporters om in de gaten te houden, zeker nu het Renotec-logo op hun jas staat.

De verslaggeving van het VRT nieuws van die dag kan je hier raadplegen. (vanaf minuut 35)

1 reactie

  1. Jan Van Riet

    Mooi dat er met vertrouwen geïnvesteerd wordt in human capital. Veel succes Renotec, Sam en Armand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen