Er leeft wat bij Renotec

Wanneer het gaat om biodiversiteit gaan we bij Renotec altijd een stapje verder. We plaatsten eerder al 2 bijenkorven en verwelkomden insecten in ons daarvoor voorziene insectenhotel. We mogen hier nu een derde 'bedrijfsdier' aan toevoegen. Benieuwd? Lees het verder in de blog.

Een gezonde, veilige en aantrekkelijke leefomgeving

Duurzaam ondernemen zit ons bloed. We ondernamen al vele initiatieven om de biodiversiteit op onze site in Geel te optimaliseren. We zorgden voor inheemse planten, plaatsten een insectenhotel en verwelkomden twee bijenkolonies. Het creëren van een gezonde, veilige en aantrekkelijke leefomgeving vinden we zeer belangrijk. Daarom namen we enkele weken geleden nog extra dieren op in onze groep: 10 kippen mogen op onze site van hun oude dag genieten.

Gered van het slachthuis

Deze 10 kippen zijn afkomstig van een legbatterij. De onderneming ging stoppen en alle dieren zouden naar de slachterij gestuurd worden. Gelukkig konden wij toch aan een aantal kippen een plaatsje hier aanbieden. De diertjes hebben hier voldoende ruimte, hun terrein is maar liefst 800 m² groot. Ze krijgen het groenafval van de kantoren en uiteraard nog extra korrel. Eitjes leggen ze voorlopig niet, maar dat is ook niet nodig.

De kippen zijn hier nu enkele weken en we zien al duidelijk het verschil: de pluimen zijn terug aangegroeid en ze zien er weer gezond uit. De verzorger van dienst is Matthias.

Begeleid werken

Via het MPI en Begeleid werken Zuiderkempen werkt Matthias enkele dagen in de week bij ons. Hij verzorgt de kippen, helpt in onze bedrijfstuin en staat onze klusjesman bij. Begeleid Werken Zuiderkempen wil personen met een beperking of een vermoeden van een beperking laten deelnemen aan de maatschappij via arbeid op maat binnen het normaal economisch circuit. En wij zijn heel blij met Matthias in ons team! #WeAreRenotec 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen