Team Jaspar

Het lijkt momenteel nog de ideale locatie voor trouw- en of communiefoto's of een decor voor een spannende film maar lang zal dat niet meer duren. Team Jaspar van onze divisie Herbestemmingen is namelijk volop bezig met de herbestemming van dit voormalig weeshuis naar 33 assistentiewoningen.

HISTORIEK

Aan de Brusselse Steenweg in Kraainem is een Renotec team volop bezig met de herbestemming van het voormalige weeshuis Henri Jaspar.  Dit gebouw is meer dan honderd jaar oud en was lang eigendom van de Koninklijke Schenking.  Tot 2005 was Kind en Gezin er een tijdlang gevestigd, maar daarna kwam het gebouw in verval.  Deze verlouderde plek was erg aantrekkelijk voor krakers.  Eén van deze krakers veroorzaakte in 2014 een brand nadat hij een vuurtje aanstak om zich te verwarmen.  Sindsdien was het een surrealistische vervallen site, ideaal decor voor een spannende film.  Maar lang zal dat niet meer duren!

TEAM JASPAR

Een ploeg Renotec medewerkers werkt momenteel hard aan de herbestemming van dit voormalig weeshuis naar 33 assistentiewoningen.  De ploeg bestaat uit Tom, Jan, Yelte, Seyfettin, Aldin, Bünyamin, Sezer, Ruben, Serdar en Serdar.  ‘Een mooie mix van jong enthousiasme en ervaring’ zo omschrijft hoofdprojectleider Tom zijn team.  De samenwerking binnen het team loopt heel vlot, het contact met de klant verloopt ook goed, met een score van 80 % op klantentevredenheid.  Ook met de onderaannemers wordt goed samengewerkt.  Redenen genoeg om dit team hier eens in de kijker te zetten.

HOE PAKKEN JULLIE DE VERSCHILLENDE STAPPEN VAN HET PROJECT AAN?

Bij elke stap is er overleg.  We brainstormen samen over de acties.  Iedereen wordt gestimuleerd om zijn ideeën te geven.  Er wordt naar alle collega’s geluisterd.  We gaan voor een goede voorbereiding waarbij de verwachtingen duidelijk zijn.  We maken afspraken en houden ons hieraan.  Jan en Yelte zijn altijd op de werf.  Zij vormen een direct aanspreekpunt, wat een absolute meerwaarde is.  Net als de directe communicatielijn met ploegbaas Seyfettin.

HOE HERKEN JE PLAN 2020 OP DIT PROJECT JASPAR ?

Wat Cliëntaal betreft, gaan we voor een open dialoog met de klant.  Dat geldt ook voor Soignaal : we verkiezen open communicatie boven discussie.  Als er al problemen zijn, worden deze uitgeklaard.  Uiteraard dragen we veiligheid hoog in het vaandel (ASAP), zowel voor eigen medewerkers als voor onderaannemers en andere mensen die op de werf komen.  We bekijken de te nemen stappen in functie van efficiënt werken (Lean).  Er we sorteren zelfs afval op de werf en niet enkel in de werfkeet.  We zijn dus ook Ma’Chique bezig.

WAT ZIJN JULLIE GROOTSTE UITDAGINGEN?

Timing.  Ons kunnen houden aan de planning, ondanks verschillende technische moeilijkheden.  Ook de coördinatie van eigen mensen en onderaannemers is niet altijd even gemakkelijk.  Maar wij zien uitdagingen als kansen!

WAAROM IS DIT TEAM ZO GEMOTIVEERD?

Jaspar is een uitdagende werf.  Medewerkers worden ingezet in hun competenties.  Ze krijgen de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen, maar ook om zich verder te ontwikkelen.  Verder is het zo dat de sfeer heel goed zit.  We werken hard, maar er wordt ook goed gelachen.

Geboeid door restauratie en herbestemmingen, lees dan hier meer.

Wil je ook deel uitmaken van een gemotiveerd team, werken op uitdagende werven? Wij zoeken continu enthousiaste medewerkers, dus bezoek zeker eens onze jobpagina.

Gerelateerde blog artikelen