Week van de mobiliteit

Van 16 tot 22 september is het de week van de mobiliteit. Tijdens deze week staat duurzame mobiliteit in de kijker. Ook Renotec wil hieraan een steentje bijdragen. Lees meer over hoe wij dit in de praktijk aanpakken.

Week van de mobiliteit

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert de Week van de Mobiliteit al sinds 1996 als campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik. Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa voeren mensen van 16 tot 22 september actie. Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. Duurzame mobiliteit hoort hier ook bij. Daarom zijn we hier ook al enkele jaren mee bezig.

Minder verkeer, is minder stress

Binnen dit kader van duurzame mobiliteit, maar ook met het oog op het welzijn van onze medewerkers installeerden we in al onze vestigingen (Geel, Brussel, Gent, Puurs, Waremme en Wijnegem) een aantal flex-burelen. Op deze manier kunnen onze medewerkers, afhankelijk van hun dagindeling, op locatie werken. Minder uren in het verkeer betekent minder stress en verhoogt de efficiëntie.

Sinds 2018 bestaat ook de mogelijkheid om videoconferencecalls te organiseren vanuit elke vestiging en kunnen onze medewerkers gebruik maken van het openbaar vervoer. In Brussel kan iedereen zelfs een beroep doen op een Cambio huurwagen of een Villo fiets.

En deze focus op duurzame mobiliteit loont! In 2018 werd er in totaal 8.309 km minder  afgelegd door onze projectleiders in vergelijking met 2017. Dit ondanks een sterke groei van+/- 20%.

Eco-driving

In 2018 lanceerden we ook onze eerste eco-driving maand. Om de nodige bewustwording en motivatie te creëren, kreeg elke medewerker een persoonlijke mailing met zijn/haar verbruik. We daagden elke chauffeur uit om het verbruik in oktober met 10% te verminderen. En maar liefst 57% van de chauffeurs slaagde hierin. Op groepsniveau werd een daling gerealiseerd van 5%.

Fietslease

Via het Renotec flex-plan hebben onze medewerkers de mogelijkheid om zeer voordelig een fiets te leasen. We merken nu al dat dit zeer populair is. Het eerste Renotec wielerteam is een feit en binnenkort zie je ze gezwind voorbij fietsen in hun gepersonaliseerde truitjes.

DriveOlution

Elk jaar gaan we een stapje verder op het vlak van duurzame mobiliteit. Dit jaar gingen we in zee met DriveOlution. Via hun platform kan elke chauffeur zijn brandstofverbruik en schadegegevens raadplegen en worden er regelmatig handige tips gedeeld. Hiermee creëren we bewustwording rond milieuvriendelijker rijden en willen we dat iedereen veiliger rijdt en minder stress heeft in het verkeer.

We lanceerden het platform intern deze week. Niet voor niets toevallig tijdens de week van de mobiliteit!

1 reactie

  1. rudi janssens

    beste kan ik ook een fiets lease

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen