Werken bij Renotec

Renotec is een bloeiend bouwbedrijf dat volop groeit en uitbreidt. We zijn ook steeds op zoek naar nieuwe gemotiveerde collega’s. Ben jij ambitieus, gepassioneerd door renovatie en hou je van een vlotte, toffe werksfeer? Dan is een job bij Renotec precies waar jij naar op zoek bent!

Renotec is een onderneming waar vakmanschap en innovatie hand in hand gaan. Dat vakmanschap houden we bewust onder eigen vleugels. Cruciale kennis en de bijhorende infrastructuur horen thuis in eigen huis. Dit geeft ons de kans om elke dag resoluut voor kwaliteit te gaan. In onze specialisaties willen we een kwaliteitsvolle en betrouwbare partner zijn en blijven.

 

Bij Renotec kenmerken bouwkundigen en vakmannen zich als:

  • Betrouwbaar: Je zet graag je schouders onder je opdracht, neemt verantwoordelijkheid op en gaat voor kwaliteit.
  • Wendbaar: Je houdt van uitdagende projecten en gevarieerde opdrachten. Je schrikt niet terug van het avontuur en de verrassing die met renovatie samenhangen.
  • Inventief: Je zoekt een prikkelende job waarin je oplossingsvermogen nodig is. Je werkt graag in team met verschillende specialiteiten en persoonlijkheden.
  • No-nonsense: Je zoekt een job in een dynamisch bedrijf waar actie voorop staat. Je pakt de zaken aan en wil vooruit.

 

Herken je jezelf en heb je zin om te werken in een bedrijf waar mensen de motor zijn voor succes? Niet twijfelen! Stel je kandidaat voor één van onze vacatures of solliciteer spontaan.

Wil jij werken bij Renotec?

Heb jij een echte passie voor vakmanschap, dan willen wij jou graag leren kennen.

Wij zijn altijd op zoek naar vakmensen om ons team te versterken.

 

Vacatures

Onze medewerkers aan het woord

Betrokkenheid staat centraal

Zowel onze projectleiders als onze ploegbazen en hun medewerkers staan vaak voor moeilijke beslissingen en opdrachten. Zij realiseren elke dag opnieuw onze belofte aan de klant. Ze staan garant voor kwaliteitsvol werk, beperken de risico’s en werken veilig .

Dit is enkel mogelijk wanneer zij zich betrokken voelen bij onze organisatie. De kern van ons personeelsbeleid ligt in het creëren van een cultuur van betrokkenheid bij de organisatie en bij het werk.

Betrokkenheid verkrijgt een organisatie wanneer mensen kunnen werken in een aangename, boeiende en uitdagende werkcontext. Renotec maakt hier werk van.

1. Helderheid & Richting

Onze medewerkers weten waar Renotec op korte en middellange termijn naartoe wil en dragen op een constructieve manier bij aan de organisatie. Renotec zorgt voor ruime informatie over de bedrijfsresultaten, over de strategie, over realisaties, …  Tegelijk maken we ook ruimte en tijd voor regelmatig werkoverleg op alle niveaus. Heldere informatie en open dialoog helpen om de neuzen in dezelfde richting te laten wijzen.

2. Energie & Prestatie

Medewerkers die bijdragen aan de organisatie en sterke prestaties neerzetten, verdienen de nodige erkenning en waardering. Die erkenning geeft op zijn beurt vleugels. Renotec geeft daarom haar medewerkers eerlijke feedback over hun prestaties. Onze leidinggevenden krijgen hierbij de nodige ondersteuning. Naast de dagelijkse begeleiding, zijn de jaarlijkse evaluatie- en coachingsgesprekken een belangrijk instrument.

3. Identiteit & Stijl

Medewerkers die trots zijn op de organisatie zijn goud waard. Deze fierheid over de job en de eigen organisatie ziet Renotec graag terug bij elke medewerker. Ook de aandacht voor veilig en kwaliteitsvol werken is een belangrijk actiepunt in ons personeelsbeleid. Een herkenbare stijl, uitdagende projecten, een motiverende aanpak en een plezierige werkplek waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen, daar draait het voor Renotec om.

4. Samenhorigheid & Verbondenheid

Medewerkers moeten zich thuis voelen op het werk. Renotec heeft een heel diverse en vrij jonge groep medewerkers. Renotec investeert actief in sociale activiteiten en spant zich in om haar medewerkers regelmatig bij elkaar te brengen en te informeren. Regelmatige werfbezoeken, onze Summer Party, Dwars door Hasselt en de Reno-Quiz zijn maar enkele klassiekers uit ons project “1”.

5. Mensgerichtheid & Authenticiteit

Renotec gaat voor een menselijke en eerlijke benadering, waarbij medewerkers zich voldoende ondersteund voelen. Het spreekt voor zich dat voor de leidinggevenden van onze organisatie hierbij een zeer belangrijke rol is weggelegd. Renotec helpt alle leidinggevenden om deze rol zo goed mogelijk op te nemen via training en coaching.

6. Ontwikkeling & Groei

Renotec houdt van mensen in beweging en heeft een zeer actief trainings- en opleidingsbeleid. In ons aanbod gaan we ruim met onder andere een introductieprogramma, jaarlijkse winterupdate, technische opleidingen en veiligheidscertificaten, projectleidersacademie, maandelijkse Renovision-trainingmodules, taal en informatica, … Renotec erkent de doorslaggevende waarde van haar menselijk kapitaal.

Kortom, Renotec stelt veel in het werk om een aangenaam en positief klimaat te scheppen voor al onze medewerkers.
Dit rendeert en creëert betrokken medewerkers.