Renovatie van rioleringsputten, inspectiekamers en pompkamers

In betonnen rioleringsputten, inspectiekamers en pompkamers heeft men vaak te maken met stilstaand rioolwater. In deze omgeving is de biogene degradatie het grootst en kan een grondige herstelling van het oppervlak zich opdringen.

Renotec biedt de volgende alternatieven aan, om dit soort herstellingen tot een goed einde te brengen:

  • Spuitbeton: Na het verwijderen van het slechte beton en een grondige reiniging, wordt middels de projectie van een sulfaatbestendige cementgebonden mortel het oppervlak geherprofileerd. De gunitering kan zowel volgens de droge methode als volgens de natte methode worden gerealiseerd. Er kan eventueel een overdikte worden aangebracht, welke kan dienen als opofferingslaag.
  • Epoxyhars: Indien er geen overdikte kan worden voorzien, kan Renotec, na grondige voorafgaandelijke reiniging, een speciale epoxy harslaag van enkele millimeters aanbrengen. Deze nieuwe laag is beter bestand tegen aantasting door biogene gassen, wat de levensduur van de constructie aanzienlijk zal verlengen.
  • Polymeermortel: Het gebruik van een aangepaste polymeermortel voor de herprofilering van het oppervlak kan door Renotec ook als oplossing worden aangereikt. Na een grondige voorafgaandelijk reiniging, wordt dit materiaal handmatig op het oppervlak geplaatst, in dikte van 1 tot 2 cm. Polymeermortel bezit een hogere chemische bestendigheid dan “gewone” spuitbetonmortel.

Buiten de hierboven aangehaalde technieken/producten, kan de levensduur van rioolputten eveneens verlengd worden door het plaatsen van een nieuwe put in de bestaande te renoveren put, het zogenaamde put-in-put systeem. Geprefabriceerde rioolputten worden vervaardigd uit GVK (Glasvezel Versterkt Kunststof), HDPE (Hoge Dichtheid PolyEtheen), PP (PolyPropeen) of pvc (PolyVinylChloride).

Bij dit soort rioolputrenovatie, worden eerst het bestaande deksel, de schacht en de dekplaat verwijderd, waarna de nieuwe prefab put in de bestaande put wordt geplaatst en de leidingen worden
aangesloten. De ruimte tussen oud en nieuw wordt vervolgens opgevuld met een aangepaste cementvloeimortel, waarna de bovenbouw terug wordt afgewerkt.

Wij bieden een totaaloplossing aan, gaande van de studie van het probleem tot het uitvoeren van de renovatie.