Over Renotec

Bouwen aan een sterke groep 730 medewerkers. 110 projectleiders. 30 jaar ervaring. Het zijn niet zomaar wat cijfers. Deze getallen vertellen iets. Ze tonen hoe belangrijk mensen voor ons zijn. Hoe graag we ze aan ons binden. Zodat we samen het verschil kunnen maken, samen kunnen groeien. Wij als bedrijf, zij als mens, als vakman en vakvrouw. Want bij Renotec telt iedereen mee. Elke mening krijgt hier gehoor. Of je nu arbeider bent of bediende, directielid of secretaresse: hier krijg je respect.

Werken bij Renotec

… is kansen krijgen.
We bieden opportuniteiten. Wie hier werkt, krijgt de kans om mee te bouwen aan unieke projecten. Om bij te leren en zijn/haar skills verder te ontwikkelen. Om een mooie en waardevolle carrière uit de grond te stampen. Onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal. Hun veiligheid en welzijn staan voorop. Dat is goed voor hen én … voor ons. Want wie zich ergens goed voelt, blijft er ook graag.

… is gezond en wel
Het aantal ongevallen op de werkvloer hoort bij de laagste in de sector. We zetten onze medewerkers aan tot gezond eten en meer bewegen. Elke dag is er verse soep. Hun conditie op peil houden kan in onze fitnessruimte. Gezonde lichamen leveren heldere geesten, die het kopje erbij houden. Dat werkt beter én veiliger. Precies wat wij hier nodig hebben.

Neem jij deze kans? 

Een leven lang leren.

Dat is de naam van het ESF-project van Renotec. Het Europees Sociaal Fonds richt zich op het aanleren van sociale vaardigheden van medewerkers. Goed communiceren bevordert zelfontplooiing en samenwerking. Bij Renotec gaan we nóg verder. Projectleiders doorlopen hier een toegepast carrière- en opleidingsplan met veel aandacht voor hun leidinggevende rol. Ervaren stielmannen delen hun kennis met jongere collega’s.

Ontdek ons opleidingstraject voor projectleiders

 

 

Blijven innoveren

Dit is een van onze belangrijkste kernwaarden. Met reden. Innovatie bespaart kosten en verhoogt de productiviteit. Zonder innovatie is er geen vakmanschap. Renoveren en restaureren vragen ambachtelijke kennis, maar ook nieuwe technieken en inzichten. En dat zowel op het vlak van digitalisering, energie, machines als mensen. Innovatie is de toekomst.

Lees ons artikel over innovatie bij rioolrenovatie 

PLAN 2020: een schat aan woorden

Met PLAN 2020 vertalen we vijf succesfactoren van de voorbije dertig jaar naar krachtige woorden. Eigen Renotec-begrippen die we samen met onze medewerkers omzetten in daden. Zo blijven we ook de komende decennia de sterkste speler in ons vakgebied.

SOIGNAAL
We behandelen elkaar respectvol, communiceren open en houden rekening met de taken van collega’s.

LEAN
We streven naar een kwalitatief eindresultaat door efficiëntie, voorbereiding en gezond verstand.

CLIËNTAAL
We gaan in dialoog met de klant met het oog op 100 % tevredenheid.

MA’CHIQUE
We ervaren de voldoening van een propere werf en maken het werk aangenamer voor anderen door orde en netheid.

ASAP
As safe as possible. Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en een voorwaarde voor kwaliteit.

Fun @ Renotec

Wij zijn meer dan een werkplek. Onze medewerkers voelen zich hier thuis. We koppelen nuttig aan aangenaam. Infomomenten en werfbezoeken, maar ook een stevige party of sportieve activiteit. En wat dacht je van de enige echte Reno-quiz?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ons effect op de maatschappij en het milieu: we zijn er continu mee bezig. Duurzaam groeien is onze brandende ambitie. De voorbije jaren zetten we hierin flinke stappen. De doelstellingen voor de toekomst liggen vast. We steunen goede doelen en helpen ook actief mee.  Sinds 2017 zijn we gehuisvest in een bijna-energieneutraal gebouw met zonnepanelen, ledverlichting en klimaatregeling door middel van een warmtepomp. Onze wagens hebben een beperkte CO2-uitstoot en we sturen aan op defensief en zuinig rijgedrag.

Lees onze acties in het duurzaamheidsverslag 2018

of

Lees onze blogartikelen over MVO

Asap: As SAFE as possible

Veiligheid dragen we hoog in het vaandel bij Renotec. De verwachtingen ten aanzien van onze VCA**-erkenning maken we dan ook dag in dag uit waar. Onze constante inzet op veiligheid loont. Zo daalde onze frequentiegraad de laatste jaren.