Balkon en gevelrenovatie

Vele gebouwen en appartementsblokken hebben een dringende renovatie nodig van de gehele buitenschil. Renotec is specialist in energetische renovatie en neemt deze gebouwen door middel van balkonrenovatie en gevelrenovatie grondig onder handen.

Balkon en gevelrenovatie

Win-win situatie

Bij balkonrenovatie en gevelrenovatie, kiezen we bij de divisie Energetische Renovatie steeds voor een integrale aanpak . We kiezen hierbij zo veel mogelijk voor een uitvoering in eigen beheer, met eigen personeel en materiaal. Op deze manier kunnen we de kwaliteit garanderen. Hierdoor geven we het gebouw een  ‘gezondere’ én energetischere  toekomst. ‘Renovating for the future’ is dan ook niet voor niets onze slagzin.

Maar wij willen nog een stapje verder gaan en zoeken graag mee naar innovatieve concepten die een win-winsituatie voor alle partijen creëren. In 2016 introduceerde Renotec daarom het concept Renocom, een unieke a-tot-z renovatieformule waarbij er slechts één contactpersoon is voor het ontwerp, de bouw, de financiering én het onderhoud. Hierbij worden de eigenaars en de bewoners maximaal ontzorgd, waardoor dergelijke ingrijpende verbouwingen zeer vlot kunnen verlopen. Deze formule zorgt voor tijdswinst, een betere opvolging, minder fouten, betere en vaste prijzen en een maximaal comfort voor de klant. Dit gaat dus verder dan de standaard balkonrenovatie.

Energiebesparing, comfort én meerwaarde

Op dit ogenblik hebben we in en rond Antwerpen 3 grote projecten: Residentie Hansa in Merksem, Green Park in Berchem en ‘t Hooghe Huys  in Antwerpen.  De eerste uitdaging bij dergelijke projecten is iedereen bewustmaken van de nood aan renovatie. Op dat ogenblik moeten we mensen overtuigen om het verhaal op lange termijn te bekijken. Het uiteindelijke doel van balkonrenovatie en gevelrenovatie is energiebesparing, maar ook – en dat mag niet vergeten worden! – het verhogen van het comfort voor de bewoners én de (meer)waarde van hun eigendom.  De tweede uitdaging is dan het financieringsverhaal. En ook in dat opzicht proberen we mee te denken. Samen met alle betrokkenen starten we een voortraject en worden er verschillende scenario’s uitgewerkt en geëvalueerd.

Balkonrenovatie zonder verhuis

De resultaten zijn vaak indrukwekkend. Door het vernieuwen van de balkons en de gevels krijgen de gebouwen een volledig nieuw uitzicht, een facelift als het ware. De voor en na foto’s van Green Park tonen goed aan wat een impact deze balkonrenovatie kan hebben.

Tijdens de renovaties van deze 3 appartementsgebouwen kunnen alle bewoners in hun woning blijven. Op Green Park kregen we er zelf een bewoner bij. Een duif vond onze stelling de ideale plaats om een nestje te maken.

Gerelateerde projecten

Gerelateerde jobs

Calculator algemene verbouwingswerken en energetische renovatie (m/v)

zot van cijfers / nauwkeurig / brede interesse

Ontdek deze job

Ervaren projectleider (M/V)

Jij bent de drijvende kracht achter onze projecten en je leidt ze dan ook van A tot Z.

Ontdek deze job

Hoofdprojectleider (M/V)

Een team aansturen van projectleiders, zorgen voor een goede planning, ondersteuning bieden waar nodig. Kortom je eigen kennis delen op verschillende niveaus.

Ontdek deze job