Diesdellelaan

Brussel Gelegen net naast het Ter Kamerenbos heeft onze werf in Diesdellelaan een prachtige setting. Door de ligging en de opstelling van de leidingen was deze renovatie een echte uitdaging. Dat is echter geen enkel probleem voor onze wendbare medewerkers.

Diesdellelaan

Niet 1 maar 2 leidingen

In tegenstelling tot de meeste straten in Brussel,  is er in de Diesdellelaan een gescheiden stelsel aanwezig. In de straat zijn er dus 2 leidingen aanwezig: één voor regenwater en een tweede voor afvalwater. Onze eerste taak bestond er in om de verschillende koppelingen na te kijken en waar nodig opnieuw aan te sluiten.

Het originele plan was om beide leidingen te renoveren. De leiding voor het regenwater konden we door middel van een UV lining weer operationeel brengen. Het was voorzien om via pipe-bursting de diameter van de tweede leiding te vergroten. In de praktijk was dit echter niet doenbaar. Doordat de 2 buizen zo dicht naast elkaar lagen konden we de ene buis niet vergroten zonder de regenwaterleiding te beschadigen.

Out-of-the-box denken: een echte noodzaak bij leidingrenovatie

Wendbaarheid is één van de kenmerken van onze medewerkers. Net zoals inventief denken. Een nieuwe methode en plan van aanpak werden snel opgesteld: parallel met de twee andere leidingen zorgden we voor een nieuwe leiding in de Diesdellelaan die de stroom afvalwater op zich kon nemen met de benodigde grotere diameter. Deze derde leiding plaatsten we via een gestuurde boring.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan deze wijze van leidingrenovatie. Ten eerste konden we op deze manier de doorgang in de straat garanderen. Bij werken met een open sleuf hadden we dit niet kunnen waarborgen. Bovendien konden de werken sneller afgerond worden. Deze renovatie werd op 150 dagen uitgevoerd. Dit is veel sneller dan het 1 tot 1,5 jaar dat we bij een open sleuf nodig gehad zouden hebben. En ten laatste is de nieuwe PE-leiding veel duurzamer. Een echte win-win situatie dus.

Ook de omgeving gaf de nodige uitdagingen. Doordat Diesdellelaan zich dicht tegen het Ter Kamerenbos bevind, moesten we ook meer dan normaal rekening houden met de weersomstandigheden. Zo was het bos enkele keren afgesloten door stormweer waardoor onze UV-Liningvrachtwagen niet weg kon.

Gerelateerde projecten

Gerelateerde jobs

Ploegbaas spuitbeton

Samen met een team van vaklui werk je aan de kwalitatieve renovatie van leidingsstelsels.

Ontdek deze job

Arbeider spuitbeton

Samen met een team van vaklui werk je aan de kwalitatieve renovatie van leidingsstelsels.

Ontdek deze job

Calculator Leidingtechnieken (m/v)

rekenkundig sterk / nauwkeurig / oog voor rendement

Ontdek deze job