Districtshuis Merksem

Merksem Het prachtige districtshuis van Merksem was aan een renovatie toe. Maar liefst 3 divisies werkten samen om dit resultaat te bekomen. Er werden verschillende kerncompetenties toegepast, zodat koppels weer 'Ja, ik wil' kunnen zeggen in de wondermooie trouwzaal.

Districtshuis Merksem

Samenwerkingen tussen verschillende divisies

Het districtshuis van Merksem is een schoolvoorbeeld van het Postmodernisme. Maar voor Renotec vooral een illustratie van de divisie-overschrijdende samenwerking.
De divisie energetische renovatie renoveerde de gevels, de divisie industriële renovatie onderhoud gaf de inkom een nieuw leven en de divisie restauratie renoveerde onder andere de trouwzaal en een gedeelte van het meubilair. De foto’s tonen het prachtige resultaat!

Trouwen in het districtshuis Merksem

Trouwen in het districtshuis Merksem kan weer in vol ornaat. Renotec restaureerde 4 beschermde zalen: de trouwzaal, de raadzaal, de collegezaal en de duplex. Er werd veel aandacht besteed aan de historische details. We reinigden en restaureerden de natuurstenen vloeren. Ook al het houtwerk herstelden we in ere. Hierbij gebruikten we de politoer techniek.  Wandbespanningen, tapijten, meubilair, …. herstelden we in hun oude glorie. Om zeker te zijn dat we de juiste kleuren gebruikten, zochten we oude foto’s op.

Als leuk detail vroegen we een luchtfoto op van het districtshuis Merksem uit ’61 bij het NGI . Deze hangt nu in de collegezaal.

 

 

 

 

Gerelateerde jobs

Timmerman/dakwerker regio Limburg of Antwerpen

Samen met een team van vaklui werk je aan het renoveren en herstellen van hellende daken van klassieke gebouwen en beschermde monumenten.

Ontdek deze job

Calculator algemene verbouwingswerken en energetische renovatie (m/v)

zot van cijfers / nauwkeurig / brede interesse

Ontdek deze job

Ervaren projectleider (M/V)

Jij bent de drijvende kracht achter onze projecten en je leidt ze dan ook van A tot Z.

Ontdek deze job