De wendbare Renotec’er

Onze kernwaarden zijn de eigenschappen die ons typeren, de kwaliteiten die iedere Renotec’er bezit. We duiden ze aan met de term BWIN. Dit staat voor Betrouwbaar, Wendbaar, Innovatief en No-nonsense. Wendbaar zijn, dat is ook durven veranderen. 2 medewerkers getuigen hoe zij binnen Renotec wijzigden van divisie en hoe het hun carrière beïnvloedde.

Wendbaar ben je niet alleen dagelijks op de werf, maar kan je ook zijn in je carrière. Dat bewijzen onze 2 collega’s Seppe en Hüseyin. Zij wijzigden van divisie en geven ons met plezier meer uitleg over hoe dit hun blik en carrière veranderde.

In welke divisies hebben jullie gewerkt?

Hüseyin: Ik heb in verschillende divisies gewerkt. In 2004 begon ik als ongeschoolde arbeider op de asbestafdeling. Na 4 jaar kreeg ik het aanbod om in de divisie Energetische Renovatie, te werken als ploegbaas. Daarna ging ik naar de Civiele Bouwkunde, en maakte ik de sprong
naar bediende. Ik werk hier momenteel als werfleider.
Seppe: Ik startte als Assistent Projectleider in bij de divisie restauratie en herbestemmingen. Dit jaar maakte ik de overstap naar de divisie Leidingtechnieken.

Waarom heb je gekozen om te wijzigen van divisie?

Seppe: Een onstilbare interesse in alles wat innovatief, uitdagend en vol opportuniteiten is. Dit gecombineerd met een nood binnen het bedrijf en bijhorende groeimogelijkheden, maakte het geen moeilijke keuze om me kandidaat te stellen. De directie stond er onmiddellijk mee achter en dus ging het heel snel.
Hüseyin: Ik wijzigde omdat ik hou van een uitdaging.

Was het altijd al je bedoeling om verschillende divisies te verkennen?

Hüseyin: Ja. Ik ben altijd zeer leergierig geweest. En ik ben ervan overtuigd dat deze veranderingen me de kans geven om bij te leren op verschillende gebieden.
Seppe: Ja, maar ik heb het niet actief nagestreefd. Het kwam op mijn pad en toen heb ik de sprong gewaagd. Al hoop ik wel om ooit ook ‘een betonwerf’ op mijn palmares te mogen schrijven.

Wat is het grootste verschil tussen de divisies?

Seppe: Alles! De werken zijn zo verschillend dat de aanpak over de volledige lijn anders is. Maar dat maakt het net interessant. Het lijkt een totaal ander bedrijf binnen dezelfde muren. Borstels bestel je wel nog steeds met steel apart (lacht).
Hüseyin: Vooral de technieken zijn echt verschillend.

Helpt deze switch je carrière vooruit?

Seppe: Ongetwijfeld. De breedste basis bouwt de hoogste piramides.
Hüseyin: Ja, dat merk ik nu al. Ik heb de overstap van ongeschoolde arbeider naar bediende kunnen maken. Natuurlijk zal dat een impact hebben op mijn vooruitgang en ik heb veel dingen geleerd: de verschillende technieken, hoe met stress omgaan, mijn tijd goed beheren,…. Met genoeg motivatie kan je overal geraken!

Wat is het voordeel van te wisselen tussen divisies?

Seppe: Kennisuitbreiding, netwerkuitbreiding en zelfontwikkeling. Zowel bouwkundig als binnen de werking van het bedrijf. Onze werven zitten vol met ‘speciallekes’ dat alles ooit wel eens van pas komt.
Hüseyin: Het opdoen van ervaring én het leren kennen van nieuwe collega’s.
Seppe: Ja, bij mij zijn het ook de collega’s die me op dagelijkse basis vooruit helpen.

Hoe is de overschakeling verlopen?

Seppe: Ik ga eerlijk zijn, het was pittig. Het oude en het vertrouwde maakt plaats voor het nieuwe en spannende. Nog meer toffe collega’s en uitdagende werken, maar zeker ook fouten maken en telkens opnieuw nieuwe dingen leren.
Hüseyin: Op voorhand is er altijd een kleine aarzeling. Maar zoals altijd vertrouwde ik Renotec!

Welke begeleiding heb je gekregen?

Seppe: Alles wat ik nodig had. Assistentschap op maat bij mijn eerste divisie, daarna Junior in opleiding en nu projectleiding met ambitie.

Heb je raad voor collega’s die twijfelen?

Seppe: Laat je niet tegenhouden door wat je nu als vertrouwd en veilig beschouwt! Als 2020 me iets geleerd heeft, is dat alles in een oogwenk kan veranderen. En dan verander ik het liever zelf wanneer ik het kan, dan wanneer ik het moet. En die vertrouwde collega’s die je boeltje overnemen,
zullen je nog genoeg bellen om te vragen waarom je net dat ene document niet geklasseerd hebt, zodat je je nooit veraf voelt.
Hüseyin: Je moet niet bang zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Met genoeg motivatie kan je overal geraken! Mijn advies is vooral om steeds positief te blijven. Deze positiviteit is wat me drijft om steeds verder te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen