Projectleidersdag

Drie keer per jaar organiseren we voor onze projectleiders een educatieve teambuilding.  Deze groepsactiviteit wil het groepsgevoel vergroten.  Verder krijgen projectleiders ook de kans om nieuwe dingen te leren of gewoon te ervaren.

Drie keer per jaar organiseren we voor onze projectleiders een educatieve teambuilding.  Deze groepsactiviteit wil het groepsgevoel vergroten (#WeAreRenotec).  Verder krijgen projectleiders ook de kans om nieuwe dingen te leren of gewoon te ervaren.

In maart 2019 stond de projectleidersdag in het teken van ons Plan 2020.  De kennis van onze projectleiders werd kort getest bij aanvang van de sessie.  Hierin zaten vragen over: onze kernwaarden, onze succesfactoren, de Renotec woorden en de daaraan gekoppelde gedragingen.

Het verdict: 7/10.  Dat is geslaagd, maar dat kan zeker nog beter.

Vervolgens stonden er twee oefeningen op de planning voor onze projectleiders : beide met focus op voorbereiding en samenwerking.

De eerste oefening was een observatie-opdracht in het kader van de gedragingen gekoppeld aan onze Plan 2020 woorden.  De opdracht was om, aan de hand van een lastenboek, een lego-opdracht voorbereid en efficiënt af te werken.

De leerpunten uit deze oefening werden meegenomen naar de tweede oefening.  Hier slaagden de projectleiders in een ketting-reactie-oefening.  Hier was het belangrijk om in te zetten op een goede voorbereiding, na te denken over de nodige materialen, in dialoog te gaan met mekaar en de nodige aandacht te besteden aan veiligheid.

Als beloning kwam de euforie : het spectaculaire confettikanon, helemaal in de stijl van het jaar (carnaval).

Tijdens de projectleidersdag lag de focus voor onze projectleiders op onderstaande leerdoelen :

Cliëntaal

Het is belangrijk om afspraken met de klant na te komen. De klant verwacht een open dialoog en een feedbackcultuur.

Lean

Tijd nemen voor voorbereiding is absoluut cruciaal. Net zoals de juiste dingen doen met de juiste mensen.  Tenslotte helpt ervaring delen om het gewenste resultaat te bereiken.

ASAP

We doen het veilig of we doen het niet.  We dragen altijd onze PBM’s waar nodig en voorgeschreven.  Signalisatie plaatsen is ook een must.

Ma’Chique

De werkplek ordelijk achter laten vinden we heel belangrijk.

Soignaal

Samenwerken met andere collega’s en kiezen voor dialoog in plaats van discussie.

Gerelateerde blog artikelen