Hoog … maar niet altijd even droog!

Het is dringend tijd om nog eens één van onze ploegen in de kijker te zetten. Deze keer is het de beurt aan onze dakwerkers. Wil je meer te weten komen over hun ambachtelijke uitdagingen ? Lees dan zeker verder.

We hebben het al herhaaldelijk vermeld, maar kunnen het niet genoeg herhalen.  Ons belangrijkste kapitaal zijn onze mensen.  We willen hen dan ook zoveel mogelijk in de kijker zetten. In deze blogpost zetten we de spotlights op onze dakwerkers. We hebben twee ploegen van dakwerkers bij Renotec, met in totaal zo’n 12 medewerkers: vijf in het team van Danny, zeven in het team van Chris.

Op ambachtelijke wijze restaureren onze dakwerkers daken van historische gebouwen. Ze gebruiken oude technieken en oude materialen. 90% van hun werk is plak- en siliconevrij. Ze gieten het lood nog zelf, gebruiken kleipakkingen, werken met natuurleien en pen- en gatverbinding. Een job die je niet op de schoolbanken leert, maar op de werkvloer.

In weer en wind staan ze buiten op het dak. Hoogtevrees kennen ze niet. De ploeg van Danny is bovendien opgeleid in touwtechnieken. Op de toren van de Walburgakerk hebben ze werken uitgevoerd op 90m hoogte!

Dakwerkers vinden we zowel op kleine werven (vb. Lochtkapel) als op zeer grote werven (vb. Begijnhof van Diest, Predikherenklooster in Mechelen).

“Op de toren van de Walburgakerk werkten we op 90m hoogte.”

Uitdaging

Onze enthousiaste dakwerkers houden van de uitdaging die Renotec biedt en de vrijheid die ze hebben bij het mee uitwerken en uitvoeren van specialere taken. Zo dacht Chris bijvoorbeeld mee na over een balk van 11 m lang die vervangen moest worden in het Predikherenklooster. Met 2 kranen werd het hele dak 20 cm omhoog getild. De balk werd vervangen en het dak werd terug op zijn plaats gezet. Precisiewerk dus!

Fierheid

Ze stralen fierheid en passie uit als ze over hun werk spreken. En terecht: hun werk gaat generaties mee, het blijft zichtbaar. Hoeveel foto’s zouden er niet zijn met de Grote Markt van Brussel op of het Begijnhof in Diest, de toren van Halle, de hoeve van het Kasteel Perk, …? Allemaal gerestaureerd door onze collega’s ‘dakwerkers’ !

Leuke anekdote

Het meest bizarre werk dat Danny ooit met zijn ploeg dakwerkers heeft moeten uitvoeren, was in een oud herenhuis in Antwerpen. Ze waren opgeroepen omdat het binnen regende in een studentenhuis, de dakgoot zat verstopt. Boosdoener: een roze vibrator. Blijkbaar waren de studenten niet altijd bezig met studeren ….

“Dit is een job die je niet op de schoolbanken leert.”

Is jouw interesse gewekt om ook bij Renotec te komen werken? Bezoek dan zeker eens onze jobpagina! Misschien staat daar voor jou ook wel een leuke uitdaging tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen