We zingen nu ons eigen lied

Vandaag maken we kennis met onze Renotec muziekband. Een groep enthousiaste muzikanten die sinds kort ook ons eigen lied zingen. Lees er alles over in deze blog ... maar kijk vooral ook naar de videoclip. We beloven je dat het lied de rest van de dag zal blijven hangen!

ONZE MUZIEKBAND

Sinds 2018 hebben we een eigen Renotec muziekband : enthousiaste muziekliefhebbers die 1 keer per maand repeteren en ervan genieten om samen muziek te spelen.

Helder (asbestsanering) speelt gitaar en neemt de lead zang voor zijn rekening. Emmanuel (betonrenovatie) brengt het ritme erin met zijn drums. Eve (betonrenovatie) is de zangeres en brengt de nodige Girl Power in de groep. Pieter Michiels (betonrevonatie) zorgt tenslotte voor de baslijn.

Ondertussen traden ze al twee keer op : één keer op de Happy Hour en één keer op het kerstfeest.  Hoog tijd om hen beter te leren kennen …

Wat vind je zo leuk aan het spelen in onze muziekband?

Pieter: De backstage uiteraard.
Helder: Voor mij staat het samenspelen centraal. Je stelt alleen niet veel voor. Muziek komt pas écht tot zijn recht als ieders opbrengst feilloos naar voren treedt.
Emmanuel: Het feit dat ik andere mensen kan plezieren met mijn muziek.
Eve: Ik heb eigenlijk enorm getwijfeld om mee te doen, omdat ik niet echt een zangtalent ben, maar ik doe het gewoon graag.

Hoe bepalen jullie de liedjes die op de playlist komen?

Eve: Elk lid van de muziekband is vrij om keuzenummers in de groep te gooien. Haalbaarheid qua muziek en zang wordt dan bekeken.
Helder: Zo was “Sex on fire” van Kings of Leon te veeleisend op mijn stem. Ook Artic Monkeys moest eraan geloven. En iedereen heeft een veto. Geen schlagers voor mij!

Hoe zouden jullie de muziekstijl van de Renotec-band omschrijven?

Pieter: Pure rock-‘n-roll
Emmanuel: Zolang het maar energie geeft, spelen we het!

En welke liedjes zijn jullie favoriet?

Helder: “Blauw” van The Scene. Daar kan ik mij het meeste in vinden.
Eve: Dat liedje is ook mijn favoriet om te zingen.
Pieter: “I can‘t get no satisfaction.”
Emmanuel: Ik heb niet echt een voorkeur. Ik geniet van elk nummer.
Eve: Onze collega’s mogen trouwens altijd voorstellen doen van nummers die ze graag van ons zouden horen. Wie weet komt het wel in onze playlist voor een volgend optreden!

Wat brengt de toekomst voor deze muziekband?

Eve: We gaan zeker blijven repeteren!
Helder: Nog vaker optreden! Wie weet, spelen we het Sportpaleis plat en renoveren we het achteraf? Qua businessmodel kan dat tellen, niet?
Pieter: Maar we kunnen nog wel wat extra volk gebruiken! Hierbij dus een oproep naar de muzikale collega’s om zich bij ons aan te sluiten.Een 2de gitaar en toetsen zijn zéker welkom! Nu kunnen we niet alles uit de nummers halen, of sommige leuke nummers niet nemen omdat we hier wat krap zitten. Viool mag ook. Dan kunnen we Deus en The Pogues spelen.
Eve: Ook de zang mag versterkt worden!

Bij deze is de oproep voor extra bandleden gelanceerd!

We zingen nu ons eigen lied

Geïnspireerd door het programma ‘Sterren op de werkvloer’ van Joe FM onstond ergens in het voorjaar van 2019 het plan om een eigen Renotec lied te componeren voor onze muziekband.  Een lied waarin we kunnen vertellen wie we zijn, waar we voor staan en waar we op inzetten : een inspirerende samenvatting van onze strategie.  Verder was het voor ons belangrijk dat het een stoer rock-nummer zou worden, een meezinger, een ‘oorwurm’!  Een componist ging hiermee aan de slag.  Er werd hard aan gewerkt, hard gerepeteerd en … finaal werd de song opgenomen in een opnamestudio en, zoals bij de echte BV’s, werd er ook een clip ingeblikt.  Wijzelf vinden het eindresultaat verbluffend, onze boodschap is duidelijk vertaald maar vooral : onze eigen mensen schitteren als échte sterren!

Geniet van de videoclip en laat ons zeker weten wat je ervan vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen