Bij ons krijgen vrouwen kansen!

We zijn heel trots dat één van onze medewerkers de EVA Award 2019 in ontvangst kon nemen. Dit is een trofee voor een verdienstelijke vrouw in de bouwsector. Lees er alles over in deze nieuwe blogpost.

VROUWEN IN DE BOUW

Bij het horen van ‘bouwen en de bouwsector’ denken mensen nog vaak aan een klassiek mannenbastion.  Een project is in hun hoofden een plaats waar vooral fysiek hard labeur bij komt kijken en waar de werkomstandigheden niet echt geschikt zijn voor een vrouw.  Toch is het aantal vrouwen in de bouw de jongste jaren aanzienlijk gestegen omdat deze sector heel snel vrouwvriendelijker wordt.   Door technologieverbeteringen en digitalisering wordt het fysieke werk immers lichter.

Maar het kan beter en daarom roept o.a. de Confederatie Bouw op tot meer vrouwelijk ondernemerschap en meer vrouwelijke werknemers.

“Tussen 2012 en 2017 nam het aantal vrouwelijke ondernemers in de bouw met 8,6% toe. Het aantal vrouwelijke werknemers steeg met 6%.  Op te merken valt nog dat van de 16.808 vrouwelijke werknemers in de bouw in 2017 er 1.561 als arbeider aan de slag waren en 15.247 als bediende. 1% van alle arbeiders in de bouw is een vrouw, 35,6% van alle bedienden in de sector is dat eveneens. Dat kan beter, zo meent de Confederatie Bouw. Er staan momenteel zo’n 15.000 vacatures open in de sector, aanbiedingen genoeg met andere woorden. “Alleen moeten vrouwen de stap naar de bouw durven te zetten.”  (Bron : Made in Kempen)

VROUWEN BIJ RENOTEC

Al heel wat vrouwen durfden alvast de stap naar Renotec zetten.  Het werknemersbestand van onze groep bestaat voor 11,44 % uit vrouwen (vs. 8,7 % gemiddeld in de bouwsector).

Wij investeren in jonge mensen (zie o.a. Dinner & Sign) en maken verder geen onderscheid in mannen en vrouwen.  Wij geloven er rotsvast in dat de kandidaat met de beste competenties de job moet invullen (of de promotie moet krijgen) en dit tot in de hoogste regionen van het bedrijf.  Zo hebben wij in de Raad van Bestuur én in de directie al 2 vrouwelijke vertegenwoordigers.  En als we zien hoeveel jong vrouwelijk talent er momenteel werkt in ons bedrijf, dan zal dit aantal in de toekomst alleen maar toenemen.  Eén van deze toekomsttalenten werd alvast opgemerkt …

DE EVA 2019 WERKT BIJ RENOTEC

De jonge ondernemers van Confederatie Bouw Vlaams Brabant organiseerden afgelopen vrijdag 15 november 2019 de EVA Gala Night.  EVA staat voor Echtgenoten of Vrouwen in Aannemingsbedrijven.  Op deze Gala Night willen zij hulde brengen aan alle vrouwen die professioneel actief zijn in de bouwsector.  Aangezien dit een initiatief is dat we vanuit ons DNA wel kunnen ondersteunen, nomineerden we voor de eerste keer een Renotec vrouw. De vrouwen in de bouw hebben nood aan rolmodellen … en deze verkiezing was hiervoor een mooie stimulans. Negentien enthousiaste vrouwelijke collega’s zakten ook mee af naar deze verkiezing om onze kandidaat te ondersteunen.

Wij nomineerden interieurarchitecte Margot Bertels, een ambitieuze bezige bij, die de leiding heeft genomen over Het Bourgondisch Huis, ons steenkappersatelier.  Margot werkt bij ons sinds 2016.  Volgens Sofie (Directeur Restauratie & Herbestemmingen) en Margot (Junior Projectleider) regelt Margot alles met een lach, ze straalt altijd goesting uit en je kan haar alles vragen.  Daarbij neemt ze nog andere initiatieven binnen het bedrijf waarin ze zichzelf veel uitdaging geeft.

En Margot kon de aanwezigen overtuigen! Ze sleepte de EVA Award 2019 in de wacht, een bekroning voor de vrouw die zich onderscheidt en met hart en ziel inzet.  Margot is zeker een waardige ambassadeur voor de vrouwen in de bouw! En we zijn er heel trots op dat ze bij ons werkt!

Wist je dat … ? Wetenschappelijk onderzoek aantoont dat bedrijven met een voldoende aantal vrouwen rendabeler zijn ? Deze bedrijven groeien trouwens ook sneller!

2 comments

  1. Jef Jansen

    Ben zeer blij dat een vrouw van bij Renotec de titel Eva Award gekregen heeft proficiat ik ben nog altijd fier dat ik een van de medestichter ben van Renotec dikke proficiat aan het ganse team Jef Jansen

  2. Jozef Jansen

    Ben fier op Renotec ik volg ook graag het nieuws uit het bedrijf dat echt renoveert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen