Renotec wordt SDG Pioneer

Vandaag ontvangt Renotec het internationale certificaat van de VN en UNITAR en worden we bekroond tot SDG Pioneer.

Wat is een SDG Pioneer?

Duurzaam ondernemen is al lang geen modewoord meer. Het is een vereiste om op een gezonde manier te ondernemen. Al sinds 1999 draagt Renotec duurzaamheid hoog in het vaandel. Toen namen we deel aan het VOKA Milieucharter, na 2016 omgebouwd naar het Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Sinds dan is er een bijkomende erkenning gekomen. Wanneer je 3 keer VCDO-laureaat wordt binnen een periode van 5 jaar, mag je uitpakken met het internationale certificaat van de VN en word je bekroond tot SDG Pioneer.

Wat zijn de SDG’s?

In september 2015 werden de SDG’s formeel aangenomen door de algemene vergadering van de VN. Het staat voor ‘Sustainable Development Goal’. Deze doelen reflecteren de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: het economische, het sociale en het ecologische aspect. Renotec volgt ook deze definitie van duurzaamheid. Als je het ons vraagt, wordt bij duurzaamheid nog te vaak enkel gedacht aan CO2-uitstoot en afvalverwerking. Dat is uiteraard belangrijk, maar duurzaamheid is nog zoveel meer! Wij willen ons richten op alle principes van duurzaam ondernemen: ‘People, Planet, Profit’. Bij Renotec ligt er geen focus op bepaalde SDG’s, ze komen allemaal aan bod.

Dag Duurzaam Ondernemen

Op 27 oktober is het Dag Duurzaam Ondernemen. Naast het ontvangen van de titel SDG Pioneer, zijn we ook trots om jullie de 4e editie van ons duurzaamheidsverslag voor te stellen. 2019 was op het vlak van duurzaam ondernemen een uitzonderlijk jaar. We wonnen de Prijs Duurzaam Ondernemen van Voka. En dit betekent veel voor ons. In 2011 mochten we al de Prijs Ondernemen in ontvangst nemen en nu dus de Prijs Duurzaam Ondernemen. In hoeverre je als bedrijf onderneemt, kan je vrij eenvoudig meten aan je groei bv. maar het duurzaamheidsaspect is veel moeilijker te meten. Als je die erkenning van een team specialisten krijgt, is het een prachtige motivatie om er mee door te gaan. Na het winnen van deze prijs gaan we dus zeker niet op onze lauweren rusten. Integendeel, terwijl we onze realisaties van 2019 uitschrijven, zijn we hard bezig met onze 2020 projecten.

Ook nieuwsgierig naar onze realisaties? HIER kan je het volledige duurzaamheidsverslag nalezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen