Stagiair aan het woord

Jonge mensen kansen geven en laten proeven van de Renotec werkwijze, daar staan wij 100% achter. Een stage bij Renotec geeft je de kans om een eerste ervaring op te doen. Wanneer je tijdens je stage dan nog een themadag kan organiseren voor je medestudenten, dan is dat een win-win voor iedereen.

STAGIAIR AAN HET WOORD

Afgelopen woensdag organiseerde onze stagiair Jento een dergelijke themadag. Wij zouden hier nu zelf het verloop van de dag kunnen schetsen, maar liever laten we Jento zelf aan het woord:

Kan je ons vertellen hoe de themadag verlopen is?
Voor een opdracht op school moest ik een themadag rond renovatie en restauratie organiseren voor een 20-tal medestudenten.  We mochten eerst ter plaatse op de werven gaan kijken, op die manier konden we echt zien wat het werk concreet inhoudt.

Eerst bezochten we Bokrijk waar Renotec op dit ogenblik verschillende projecten heeft lopen. En nadien mochten we een kijkje nemen bij de kerk in Rutten.

Wat heb je vooral onthouden?
Dat restaureren en renoveren van een gebouw niet enkel het opknappen is zodat het opnieuw een mooi uitzicht bekomt. Het is ook belangrijk dat alles zo origineel mogelijk wordt nagemaakt en het terug eenzelfde uitstraling krijgt zoals het vroeger was. Dit maakt het misschien moeilijker, maar ook veel interessanter.

 TROTS OP MIJN WERK

Wat was het hoogtepunt van deze themadag?
Mijn eigen project uitleggen aan mijn klasgenoten was echt leuk. Zo konden zij ook zien wat ik gedurende mijn stage heb gedaan. Ik ben echt trots op de ervaring die ik bij Renotec heb opgedaan! De kerk in Rutten is ook het onderwerp van mijn bachelorproef en dan meer specifiek het restaureren van de toren en het oplossen van de stabilisatieproblemen.

Waar waren je mede-studenten het meest van onder de indruk?
De verschillende ateliers. Renotec probeert zo veel mogelijk in eigen beheer en met eigen mensen te renoveren. De divisie restauratie heeft dan ook eigen ateliers met de juiste vakmensen. We bezochten het glas-in-lood atelier en de steenkapperij, maar Renotec heeft ook een eigen schrijnwerkerij. Zo konden we bijvoorbeeld bekijken hoe een altaar gerestaureerd werd.

En wat brengt de toekomst voor jou?
Die is heel positief: ik mag na mijn stage bij Renotec aan de slag als APL of Assistent Projectleider. Iets waar ik heel hard naar uitkijk!

Net zoals Jento geïnteresseerd in een job bij Renotec? Controleer dan zeker onze jobspagina! 

Gerelateerde blog artikelen