De Waaiburg

Niettegenstaande het ruwe imago van de bouwsector, willen we ook bouwen aan de toekomst van mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.  We willen kwetsbare groepen ook de nodige kansen geven.  Zo kwamen we terecht bij vrijwilligerswerk voor de non-profitorganisatie De Waaiburg.

Vrijwilligerswerk

Niet iedereen heeft het even goed als wij, dat beseffen we allemaal.  In het kader van Duurzaam Ondernemen (MVO) proberen we dan ook geregeld ons goed hart te tonen.  We gaan bewust verder dan de klassieke bedrijfsvoering.  Niettegenstaande het ruwe imago van de bouwsector, willen we ook bouwen aan de toekomst van mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.  We willen kwetsbare groepen ook de nodige kansen geven.  Zo kwamen we terecht bij vrijwilligerswerk voor de non-profitorganisatie De Waaiburg.

Op zaterdag 20 oktober 2018 ging een groep Renotec vrijwilligers aan de slag bij De Waaiburg.  Dit is een lokale Geelse organisatie voor bijzondere jeugdzorg.

Er werd gewerkt in drie groepen.  Eén groep schilderde een studio.   Een andere groep bakte en kookte voor de leefgroepen en het laatste groepje nam de tuinperken onder handen.

Het hele team was het erover eens : ‘Het was een dag waarop we terug met de voeten op de grond werden gezet.  De inzet van de mensen van De Waaiburg, de organisatie, de schrijnende situaties, … het heeft ons geraakt.’  Iedereen keerde moe maar voldaan terug naar huis.

Maar hier stopten onze vrijwillige inspanningen niet …

Aedificas Foundation beloont bouwbedrijven met een warm hart

Na de hartverwarmende kennismaking met deze organisatie, gingen we nog een stap verder en we dienden het project in bij de Aedificas Foundation, een initiatief van de Confederatie Bouw om bouwbedrijven aan te zetten tot ondersteunen van wie het minder goed heeft in deze samenleving.  Zij kiezen jaarlijks vier winnaars die elk 5.000 € krijgen die ze moeten gebruiken om hun project verder uit te bouwen. En we wonnen één van deze awards!

We zijn dan ook bijzonder trots dat we deze geldprijs kregen en het geld konden overhandigen aan De Waaiburg. Zij zullen hier een nieuw terras mee aanleggen.

En hoe gaat het nu verder ? In juni 2019 gaan we opnieuw als vrijwilliger aan de slag en dit tijdens een teambuilding van de ondersteunde diensten.  Hierover snel meer nieuws …

Gerelateerde blog artikelen