Het verleden is ook jouw toekomst waard. Word assistent projectleider.

Op 23 maart organiseren we onze DINNER&SIGN. Hierbij geven wij de unieke kans aan pas afgestudeerde ingenieurs bouwkunde om te starten als Assistent Projectleider. Maar wat houdt die job nu exact in? Dat ontdek je in onze blogpost.

Werken als Assistent Projectleider, wat mag je verwachten?

Welke soort projecten zouden onder mijn vleugels komen?

Als startende Assistent Projectleider, of APL,  maak je tijdens je 6 weken opleiding kennis met alle divisies en krijg je de kans om de sfeer op te snuiven in een jouw toegewezen divisie. Je leert zo onze organisatie kennen en vooral de verschillende renovatieprojecten, processen, soorten werven en functies. Gedurende deze periode ligt de nadruk echt op jouw ontwikkeling want je stapt ook mee in in ons volledige opleidingstraject, onze projectleiders academy. Je krijgt de kans om zelf je carrière vorm te geven. In samenspraak met jou, wordt er bepaald welke richting je uiteindelijk wilt uitgaan.

Werken als Assistent Projectleider

Een job als Assistent Projectleider is een grote uitdaging. Uiteraard word je in het begin bijgestaan door een projectleider met de nodige ervaring. Maar na verloop van tijd, is het wel de bedoeling dat JIJ de drijvende kracht achter onze projecten wordt en jouw projecten leidt van A tot Z. Dit betekent:

 • Je werven worden vlot beheerd: planningen opstellen, bestekken beheren, budgetten opvolgen, materiaallijsten beheren, … jij hebt alles onder controle.
 • Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van jouw werven. Elke dag staan tientallen collega’s en onderaannemers te wachten op jouw instructies. Jij zorgt dat iedereen weet wat hij/zij moet doen en geeft bijsturing waar nodig.
 • Je eigen team beheer je vlekkeloos: ziekte en eventuele arbeidsongevallen volg je nauwgezet op. Problemen meld je op tijd en uiteraard zorg je voor een positieve werksfeer in jouw team. Want werken met een glimlach gaat zoveel beter.
 • Een stand-van-zaken geven op de werfvergaderingen doe je met veel enthousiasme.
 • Problemen oplossen is een kolfje naar jouw hand: het zoeken naar oplossingen, alternatieve werkmethodes, nieuwe technieken en innovaties doe je met veel plezier en je laat je nooit ontmoedigen.
 • Dat je je budgetten opvolgt is een evidentie. Want jij bent de verantwoordelijke voor het financieel resultaat van de toegewezen
  werven.

Waarom Renotec?

We zouden dit natuurlijk zelf kunnen vertellen, maar liever laten we je voorgangers Assistent Projectleiders aan het woord:

“Als schoolverlater krijg je hier enorm veel kansen”
Ik werk hier al bijna drie jaar als projectleider en kwam hier terecht dankzij mijn passie voor restauratie. De verantwoordelijkheid
vanaf dag 1 is groot, maar de begeleiding en ondersteuning is aanwezig waar nodig. Renotec is een groot bedrijf, maar dankzij mijn fijne collega’s en de familiale sfeer kom ik nog elke dag met evenveel enthousiasme werken.

“Werken in een gezond bedrijf biedt werkzekerheid”
Renotec biedt mij een afwisselende job en heeft mij de kans gegeven om door te groeien. Ik werk er nu al 28 jaar en blijf er vooral voor de werkzekerheid
die ze mij bieden. Na al die jaren heeft Renotec haar familiale sfeer zeker niet verloren.

“De diversiteit binnen Renotec is een verrijking en daagt je voortdurend uit”
Renotec is een speciale onderneming waar elke collega zijn of haar eigen specialiteit heeft. Door samen te werken met elkaar kunnen we werkelijk elk project aan. Om die reden is ‘mijn job’ eigenlijk ‘geen job’ maar een passie.

Opleidingstraject Assistent Projectleiders

Voor onze projectleiders hebben we een carrièreplanning ontwikkeld. Als startende projectleider krijg je bij aanvang een 6-weken opleidingstraject. Hierin komt ons computersysteem, de afspraken, richtlijnen, procedures, … aan bod, maar bovenal zijn er de werfbezoeken onder begeleiding van een meer ervaren collega. Verder zal je 2 weken met de ploegen mee naar de werf gaan. Op deze manier leer je het reilen en zeilen van een werf aan de basis kennen en kan je met de nodige bagage aan de slag.

Dinner and sign

Lijkt dit helemaal iets voor jou? Op 23 maart 2021 organiseren we een Dinner&Sign. Op deze avond ontdek je alles over onze werksfeer en de invulling van je functie als Assistant Projectleider aan de hand van een presentatie. Ook de Assistent Projectleiders van vorig jaar zijn aanwezig. Tijdens een walking dinner kunnen zij je perfect vertellen wat de job als APL nu exact inhoudt.

Schrijf je hier in!

 • Voornaam + Naam
 • E-mail
 • Drop files here or
  Upload je CV

Toch nog vragen? 

Heb je nog wat vragen? Ellen beantwoordt ze met een glimlach! Geef haar een belletje 014/14 07 13 of stuur haar een mailtje.

Mail Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen