Renotec steunt Join For Water

Wanneer je deze week tijdens de middagpauze ons hoofdkantoor in Geel binnenwandelt, zal je merken dat we aan het genieten zijn van smoothies en salades. Deze week organiseren wij namelijk onze gezonde week. Waarom wij dit doen en wat het exact inhoudt, lees je in ons blogbericht.

MVO

MVO tot over de landsgrenzen heen

Dat Renotec sterk inzet op maatschappelijk verantwoord ondernemen, of MVO,  mag geen verrassing meer zijn. Vorig jaar wonnen we nog de Prijs Duurzaam Ondernemen van Voka. Ook voor 2020 hebben we weer een tiental MVO initiatieven op onze lijst staan. Dit jaar hebben we zelfs een project tot ver over de landsgrenzen heen. En wat voor één! Renotec steunt in 2020 Join For Water. Join For Water is de enige water-ngo in België. Dankzij Join For Water en zijn partners krijgen jaarlijks tienduizenden mensen toegang tot duurzame oplossingen voor drinkwater, sanitair en hygiëne of water voor landbouw.

Inleefreis naar Oeganda

Bij de meeste van onze MVO projecten zijn we sterk betrokken. Wij kiezen ervoor om meer te doen dan enkel financiële steun. Onze medewerkers helpen vaak actief mee. Denk maar aan de Avalympics waar ze onder andere een modeshow of een ontbijt organiseren. De Waaiburg is ook een goed voorbeeld. Hier ging een groep collega’s actief meehelpen tijdens hun vrije uren. Hierdoor leeft MVO echt in onze organisatie.

Dat is bij dit project niet anders. Twee collega’s van onze divisie Leidingtechnieken gaan met Join For Water mee op een 10-daagse inleefreis naar Oeganda. Met hun achtergrond als projectleider leidingtechnieken kunnen zij meteen zien en beoordelen hoe wij als Renotec kunnen bijdragen tot de missie van Join For Water.

Tijdens de inleefreis maken ze kennis met de verschillende projecten van Join For Water en ontdekken ze ook de drinkwater en sanitatieproblematiek in die regio. En hulp is zeker nodig. In deze regio die onze collega’s gaan bezoeken, heeft 1 op 10 heeft nog geen toegang tot drinkwater en 1 op 3 mist een eigen toilet.

Lekker gezond als onderdeel van MVO

We willen de reis nog extra sponsoren en daarom organiseren we in de week van 10 tot 14 februari een gezonde week.  Die week verkopen we gezonde smoothies en salades. Alle opbrengsten gaan integraal naar Join For Water. Fruit en groenten zijn afkomstig van De Biohoeve en zijn dus biologisch. En Living in Geel maakt alles voor ons klaar. Zo steunen we ook de lokale economie. Bovendien zijn alle salades vegetarisch. Dat past nog beter in onze MVO gedachte. Van een win-win gesproken!

Fitter dan fit

Een gezonde levensstijl is meer dan enkel gezond eten. Tijdens de gezonde week zetten we bij Renotec graag iedereen in beweging! Op donderdag 13 februari zetten we de deuren van de fitness de ganse dag open (van 8u tot 20u). Per toestel dat 20 min in gebruik is, stort Renotec een bijdrage in de benefiet pot.

Groenten -en fruitmarkt

En we zorgen er ook voor dat al onze medewerkers thuis gezond aan de slag kunnen. Donderdag zal de Biohoeve in ons hoofdkantoor in Geel groenten en fruitpakketten verkopen.

Blijf ons dus zeker volgen op onze social media kanalen om te zien hoeveel we aan Join For Water kunnen sponsoren met deze actie én om de reis van onze collega’s op de voet te kunnen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen