Management@Werf

Een dagje meewerken op de werf? Dat is iets wat ons management team niet alle dagen doet. En toch was het zeker geen aprilgrap toen zij op 1/4 hun werkkleding aantrokken en een dagje gingen meehelpen.

Het WIJ-gevoel

Samenwerken, ervaringen delen en een WIJ-gevoel creëren, dat staat bij ons centraal. Om dit extra in de verf te zetten, organiseerden we op 1 april 2019 een management@werf dag. Die dag was voor ons management team dan ook geen gewone werkdag. Zij mochten met onze arbeiders meewerken op de werf.

De dag begon al ‘s morgens vroeg. Op tijd uit de veren om samen met onze vakmannen te starten op de werf. Na de nodige safety check (of LMRA, last minute risico analysis, zoals dat heet), mochten ze beginnen aan een boeiende dag. Iedereen kreeg een andere werf toebedeeld, de werkzaamheden waren dus zeer divers. Maar de reacties waren wél unaniem en zeer positief: er is geen betere manier om het werk van een collega te ontdekken dan een dagje mee te werken. Op die manier krijg je ook meer respect voor het werk dat onze arbeiders dagelijks uitoefenen op de werf.

Voor herhaling vatbaar? Jazeker!

Directie@ Werf

Het was niet de eerste keer dat we dit organiseerden. Einde 2018 stuurden we onze directie al eens een keer de werven op. Zij bundelden hun ervaringen. Volg mee hoe zij hun dagje op de werf ervaren hebben.

ROELAND FRAUSSEN, CEO – Abdij van ‘t Park

Een dagje meewerken op de werf met twee van onze vele ambachtslieden.

KAREL JANSSEN, directeur Leidingtechnieken – Traceren van huisaansluitingen

Een dag op pad met Peter Rypens. Als werfleider komt hij op veel verschillende werven en zorgt hij steeds voor een goede voorbereiding, zo kunnen onze ploegen altijd verder.
Tijdens zijn traject tussen de verschillende werven, regelt Peter ook nog het transport van 5 vrachtwagens die in Brussel rijden.

ERIK BRANTS, directeur Leidingtechnieken – Vernieuwen van rioolaansluitingen

Samen met Murat Culcu, Onur Bekci en Ramazan Kaya hebben we grondwerken uitgevoerd. We hebben een beschoeide put van meer dan 4 meter diep gegraven. Een dag meedraaien op de werf geeft een goed beeld van moeilijkheden en tijdsbestedingen. Wat ik zeker onthoud, is het warme onthaal en de gezelligheid in de bestelwagen tijdens de lunch.

JOHN VAN VOOREN, directeur Energetische Renovatie – Herstel metselwerk, Fruithoflaan te Berchem

Fijn om hen beter te leren kennen en ook om hun visie over de voor- en nadelen van de producten mee te krijgen. Ik heb op de werf geleerd dat je bij herstel van metselwerk eerst de steen moet benevelen met water. En dat er ook zo iets bestaat als de wonderspons…

DIRK VANDEKERKHOF,  directeur Asbestsanering – Demontage van de gevel, Rematt T.V.

Rematt T.V. is al 25 jaar betrouwbare partner voor het verwerken van ongebonden asbestafval. Het gebouw werd eerder opgefrist met een nieuwe voorgevel. De vaste ploeg, onder leiding van Guido Van Limbergen, isoleerde de hermetisch gesloten en met asbest gecontamineerde verwerkingszone. De asbesthoudende Wallboard-panelen werden gedemonteerd en de oude staalstructuur terug gepositioneerd. Voor de heropbouw konden we rekenen op onze collega’s van Wijnegem, onder leiding van Bjorn Swysen.

SOFIE DE DECKERE, directeur Restauratie en herbestemmingen – Reconstructie van de trapgevel, ‘Het Steen’

Het was een heel fijne ervaring om deze dag op de werf te volgen. De weersomstandigheden waren niet optimaal maar het resultaat mag meer dan gezien worden. Bedankt voor de goede ontvangst van het hele team!

GERT SCHEERS, directeur Betonrenovatie – Oplossen van opleveringspunten, Baanbrug

Samen met de ploegbaas Dirk Lenaerts zijn we om 6u ‘s morgens gestart in het slechte weer. De werkomstandigheden zijn niet voor de hand liggend: boven het water, moeilijke bereikbaarheid, wind en regen die onder de brug raast. Dit brengt toch wel extra uitdagingen met zich mee om rendabel te kunnen werken. Toch was dit een fantastisch leerrijke ervaring en het stemt mij zeer gelukkig om werknemers in actie te zien vol enthousiasme en beroepsfierheid!

Gerelateerde blog artikelen