Van de schoolbanken naar de werkvloer

1 september is voor vele kinderen én ouders een spannend moment: terug naar school. Maar ook voor een aantal Renotec'ers was het vandaag een opwindende dag: zij staan aan de start van hun Renotec carrière.

Eerste werkervaring

Voor onze groep starters is het vandaag niet back to school, maar start to work. Een groot aantal van onze collega’s begint vandaag aan hun eerste werkervaring. We verwelkomen bedienden én arbeiders. Vandaag waren ze in ons kantoor in Geel waar ze starten met hun interne opleiding. Uiteraard verloopt alles corona-proof.

Vanuit onze bedrijfsstrategie zetten we al enige tijd in op jongeren in de bouw.  We kiezen er doelbewust voor om ieder jaar een grote groep schoolverlaters aan te nemen.  Zowel jonge ingenieurs & bachelors bouwkunde als schoolverlatende vaklui kunnen in ons bedrijf aankloppen voor een eerste werkervaring.  Ze kunnen dan meteen rekenen op een grondige opleiding :

De start van je Renotec carrière

Assistent Projectleider. Dat is de functie waarin onze projectleiders hun eerste werkervaring opdoen. In het begin worden ze uiteraard bijgestaan door een projectleider met de nodige ervaring. Maar na verloop van tijd is het wel de bedoeling dat zij de drijvende kracht achter onze projecten worden. Tijdens hun 6 weken opleiding maken ze kennis met alle divisies en krijg ze de kans om de sfeer op te snuiven. Ze leren zo onze organisatie kennen en vooral de verschillende renovatieprojecten, processen, soorten werven en functies. Gedurende deze periode ligt de nadruk echt op ontwikkeling, we noemen het niet voor niets onze projectleiders academy. 

Waarom kiezen voor Renotec?

We zouden dit natuurlijk zelf kunnen vertellen, maar liever laten we andere collega’s aan het woord:

“Als schoolverlater krijg je hier enorm veel kansen”
Ik werk hier al bijna drie jaar als projectleider en kwam hier terecht dankzij mijn passie voor restauratie. De verantwoordelijkheid vanaf dag 1 is groot, maar de begeleiding en ondersteuning is aanwezig waar nodig. Renotec is een groot bedrijf, maar dankzij mijn fijne collega’s en de familiale sfeer kom ik nog elke dag met evenveel enthousiasme werken.

“Werken in een gezond bedrijf biedt werkzekerheid”
Renotec biedt mij een afwisselende job en heeft mij de kans gegeven om door te groeien. Ik werk er nu al 28 jaar en blijf er vooral voor de werkzekerheid die ze mij bieden. Na al die jaren heeft Renotec haar familiale sfeer zeker niet verloren.

“De diversiteit binnen Renotec is een verrijking en daagt je voortdurend uit”
Renotec is een speciale onderneming waar elke collega zijn of haar eigen specialiteit heeft. Door samen te werken met elkaar kunnen we werkelijk elk project aan. Om die reden is ‘mijn job’ eigenlijk ‘geen job’ maar een passie.

Vakman in opleiding

Maar ook voor arbeiders hebben we een specifiek programma: vakman in opleiding. Vorig jaar was de eerste editie, maar ook in 2020-2021 hebben we weer een speciaal programma voor vaklui. We willen hiermee leerlingen die afstuderen van de vakschool een betalend praktijkjaar ‘Renovatie & Restauratie’ aanbieden bij ons, met een vast contract. 

Enkele quotes van de enthousiaste deelnemers van de vorige editie:

  • “Ik heb dit traject echt 100% als positief ervaren.”
  • “De coaches hebben me zoveel bijgeleerd.”
  • “Ik zou het iedereen aanraden! ” 

Ervaren vakmensen en projectleiders

Naast onze starters zijn uiteraard ook ervaren vakmensen en projectleiders meer dan welkom. Wij zoeken steeds medewerkers met passie en visie. Klinkt dat iets voor jou? Neem dan eens een kijkje op onze jobspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen