Innovatiecampus

Dit jaar gaat Accent op zoek naar de meest innovatieve school van Vlaanderen, met de Accent Innovatiecampus. Renotec draagt hier graag een steentje aan bij. Lees verder over de uitdaging die wij aan de leerlingen gegeven hebben.

Innovatiecampus

Jongeren motiveren om later voor een STEM-richting te kiezen, dat is een doel waar Renotec zich perfect in kan vinden. Wij doen dan ook heel enthousiast mee met de innovatiecampus van Accent.  Binnen deze innovatiecampus gaat men op zoek naar de meest innovatieve school van Vlaanderen.  Zo willen we aantonen hoe boeiend en innovatief technische beroepen kunnen zijn. De innovatiecampus slaat daarvoor dit jaar de handen in elkaar met Henk Rijckaert en FluxLab.

Met de Accent Innovatiewedstrijd dagen we middelbare scholen uit om aan de slag te gaan rond een specifiek innovatievraagstuk. Elke school gaat met een team van maximum 20 leerlingen op zoek naar een oplossing voor een probleem waar grote, Belgische bedrijven vandaag mee geconfronteerd worden.

De Renotec-challenge

Ook Renotec diende een uitdaging in. Wij vroegen aan de leerlingen om eens na te denken over innovatieve manieren om hun schoolgebouw coronaproef te maken. We denken dan voornamelijk aan verluchting, luchtkwaliteit en het creëren van een aangename omgeving om les te volgen.

Tectura in Gent nam deze uitdaging aan. Wij zijn alvast benieuwd naar hun ideeën. Op 28 april is het show-time! We houden jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen