Job in de kijker: De eerste projectleider

Onder #jobindekijker stellen we geregeld een medewerker uit onze groep aan jullie voor. Vandaag spreken we met Eric, de allereerste projectleider van Renotec. Hij zag het bedrijf evolueren van 6 naar meer dan 750 medewerkers. Dat er veel veranderd is op die tijd, dat is evident. Maar er is wel 1 constante en dat is de passie van Eric voor zijn werk en het respect voor zijn medewerkers.

Van werfleider naar Senior Projectleider

Renotec is niet het eerste bedrijf waarvoor Eric heeft gewerkt. Maar hij was wel steeds actief in de bouwsector. Bij Renotec begon hij eerst als werfleider. Dat is ondertussen al meer dan 30 jaar geleden. Op het moment dat hij begon, had Renotec 6 medewerkers: de CEO, een boekhouder, een secretaresse, 2 arbeiders en Eric.

Eric maakte snel de overstap van werfleider naar Projectleider. Op dit moment is hij Senior Projectleider bij de divisie Asbestsanering. In die functie voelt hij zich als een vis in het water. Hij doet die job met zeer veel plezier en passie. Eric staat graag dicht bij de arbeiders op de werkvloer. De banden die hij met hen heeft, zijn erg belangrijk voor hem.

Streng maar rechtvaardig

Eric beschouwt zichzelf altijd als streng tegenover zijn mannen, maar dat is noodzakelijk voor hun veiligheid. Op asbestverwijderingswerven moeten er veel regels gerespecteerd worden om de gezondheid van de mannen in het veld niet in gevaar te brengen. En hoewel Eric een vrolijke collega is, zijn gezondheid en veiligheid twee dingen waar hij niet mee lacht.

De teamsfeer is cruciaal

De collegialiteit en de team-sfeer zijn belangrijk op een werf. Hierdoor kunnen Eric en zijn team geweldige prestaties leveren, zoals de renovatie van het Berlaymont gebouw in Brussel. Dit is ook de reden waarom Eric er voorstander van is om zijn kantoor in te richten op de werf zelf. “Ik wil dicht bij de werken en bij de arbeiders zijn. 1 keer per week kom ik naar Geel voor de divisievergadering, maar anders vind je me op de werf.”

Eric heeft de kans gehad om te werken aan enkele grote en interessante projecten. De realisaties waar hij het meeste trots op is, zijn het Manhattan Center en de Financietoren in Brussel en de Boerentoren in Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen