Bastilla

Onze bedrijfscultuur omarmt diversiteit en iedere vorm van discriminatie is bij ons uit den boze.  Om dit in symboliek weer te geven, hebben wij intern al lang een rubriek 'Interne keuken'.  Hierin stelt één van onze medewerkers een verrassend recept voor, typisch voor zijn eigen cultuur.  We laten de lezers van onze website graag mee genieten van deze culinaire wandeling door de wereldkeuken.

Onze bedrijfscultuur stimuleert betrokkenheid, omarmt diversiteit en iedere vorm van discriminatie is bij ons uit den boze.  Om dit in symboliek weer te geven, hebben wij intern al lang een rubriek interne keuken (#internekeuken).  Hierin stelt één van onze medewerkers een verrassend recept voor, typisch voor zijn eigen cultuur.  We laten de lezers van onze website graag mee genieten van deze culinaire wandeling door de wereldkeuken.  We starten met het recept van het Marokkaanse gerecht Bastilla.

Het eerste recept dat we je voorstellen in deze rubriek komt van onze magazijnier uit onze vestiging van Puurs.  Hij is geboren in Egypte en getrouwd met zijn Marokkaanse vrouw.  Zij bezorgde ons het recept voor Bastilla, een Marokkaanse hartige gevulde taart.

Stap 1

Bak de kip samen met de kruiden, look en uien. Voeg 1 kopje water toe. Laat op een laag vuurtje pruttelen tot de kip gaar is.

Stap 2

Haal de kip uit de pan en verwijder de botjes.  Roer de eieren door de saus en laat indikken op een vuur.

Stap 3

Smelt de boter met de olie en bestrijk hiermee de bakvorm.  Verdeel het bladerdeeg (tot over de rand), bestrijk opnieuw met botermengsel.  Herhaal dit 3 keer.  Opmerking : zorg ervoor dat het bladerdeeg steeds aan een andere zijde van de vorm overhangt.

Stap 4

Verdeel de kip over het bladerdeeg, leg daarop de kruiden, look en uien en dan de amandelen.  Vouw het bladerdeeg naar binnen en leg er nog een paar extra vellen bladerdeeg op.  Vouw de randen onder de bastilla.  Bestrijk opnieuw met de boter en bak op 225°C gedurende 30 minuten, waarvan de eerste 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie.

Stap 5

Laat een kwartier afkoelen en bestrooi met poedersuiker en kaneel.  Eventueel afwerken met sinaasappelschijfjes en amandelen.

Smakelijk !

Bastilla wordt gemaakt van een dun deeglaagje, ook wel warqa genoemd.  De vulling kan bestaan uit allerlei varianten van vlees tot vis.

Dit gerecht is een vast onderdeel uit de Marokkaanse keuken en het wordt vaak geserveerd voor gasten op feestelijke gelegenheden.

Ingrediënten

  • 800 g kipfilet
  • 1 middelgrote kip
  • verse platte peterselie
  • knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 250 g fijngehakte amandelen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 pak bladerdeeg
  • 100 g roomboter
  • 3 eetlepels olijfolie

Gerelateerde blog artikelen