Een duwtje in de rug

YouthStart begeleidt kwetsbare jongeren tussen 16 en 30 jaar. Wij kiezen er als Renotec voor om mee onze schouders te zetten onder dit project. Benieuwd hoe YouthStart kanszoekende jongeren een nieuw perspectief biedt? Lees dan zeker verder in onze blogpost!

Jongeren kansen geven

YouthStart gelooft dat elke jongeren talenten heeft, ongeacht zijn of haar achtergrond. Zij zetten zich dan ook sterk in om alle jongeren kansen te geven. Heel veel jongeren in België hebben het enorm moeilijk om hun plaats te vinden in de samenleving. Dat begint vaak al op school, maar ook nadien vinden ze vaak niet hun weg in een werkomgeving.

Via het programma van YouthStart kunnen kanszoekende jongeren zelfvertrouwen opdoen en ondernemingszin ontwikkelen. Tijdens een korte, intensieve training benutten ze hun potentieel maximaal en nemen ze de controle over hun leven en hun toekomst. De bedoeling is dat de jongeren na de training vast werk vinden, starten als zelfstandige of beslissen om opnieuw te gaan studeren.

Voor de jongeren is de training gratis. In groepen van 10 tot 15 deelnemers en 2 gekwalificeerde trainers ontdekken ze hun potentieel en krijgen ze het vertrouwen om hun eigen droomproject uit te werken.

Sponsorship

Jongeren kansen geven, dat is natuurlijk ook waar Renotec achter staat. Daarom zijn wij fier om ons te engageren voor dit project. Wij gaan de samenwerking  aan waarbij we per jaar 10 jongeren kunnen helpen. Vandaag gingen we officieel van start en ontvingen we van YouthStart dan ook ons welkomstpakket. Wij kijken alvast uit naar dit project!

Jongeren in de bouw

Ook binnen Renotec willen we jongeren kansen geven. Zo richtten we vorig jaar onze junior board op, een soort van ‘jong schaduwcabinet’ van onze huidige directie.  Deze junior board zal intensief betrokken worden bij de bedrijfsvoering en de toekomstplannen.

In onze junior board zetelen elf gemotiveerde jonge mensen, met verschillende achtergronden en uit verschillende divisies. Ieder van hen heeft zich vrijwillig opgegeven. Vanuit de directie worden concrete thema’s aangereikt. Vraagstukken of onderwerpen waarvoor doelstellingen zijn geformuleerd of moeten geformuleerd worden. Het is dan aan de junior board om de directie te adviseren, maar vervolgens ook om dit te helpen implementeren.  Uiteraard mag de junior board, op eigen initiatief, nieuwe thema’s en ideeën aanreiken.

Vakman in opleiding

Bovendien willen we ook onze jonge vakmannen alle kansen bieden. Vorig schooljaar startten we met een eigen programma voor pas afgestudeerden: Vakman in opleiding. We willen hen de kans geven om te starten met werken, maar ook nog bij te leren. In dit programma komen ze in contact met al onze divisies en leren ze de belangrijkste kerncompetenties van de verschillende coaches. Renotec investeert hierbij in hun toekomst. Ook in het schooljaar 2020-2021 organiseren we dit programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen