If not now! When?

Wie langs ons hoofdkantoor in Geel rijdt of een Renotec camionette spot in het verkeer, kan er niet meer naast kijken: If not now! When? Met deze slogan zetten we onze zoektocht naar nieuwe collega's extra in de kijker. Benieuwd hoe Renotec inzet op employer branding? Lees dan zeker verder.

Projectleiders én arbeiders gezocht

Renotec is een groeiend bedrijf. Om deze groei te ondersteunen hebben we nood aan extra personeel. Vooral projectleiders zijn extra gezocht. Maar ook vakmannen zijn steeds welkom. Om die reden werd er gestart met een employer branding campagne. Wij zijn ondertussen al met meer dan 730 collega’s , verspreid over verschillende afdelingen en vestigingen. Stuk voor stuk geweldige mensen die dankzij hun passie en vakmanschap een nieuwe toekomst geven aan het verleden. Het zijn dan ook onze eigen Renotec mensen die deze campagne dragen. Zowel bedienden, arbeiders, jong, oud en verschillende achtergronden komen aan bod. Want wij gaan voor diversiteit en dat moeten onze beelden ook uitstralen.

Strategische oefening

De visuele uitwerking was echter slechts een tweede stap in het gehele proces. Het belangrijkste werk vond plaats nog voor er een slogan werd bedacht en nog voordat de eerste campagnefoto werd genomen. We zijn gestart met een strategische oefening om helemaal duidelijk te maken waar wij als Renotec voor staan, welke waarden wij belangrijk vinden en wat wij medewerkers te bieden hebben. Aan de hand van focusgroepen en interviews met verschillende collega’s zochten en vonden we antwoorden op die vragen.  Waar maken wij nu het verschil? 

  • Onze unieke projecten. Wij hebben 6 verschillende afdelingen met elk hun specialisatie en hun prachtige referenties. 
  • Opleidingsmogelijkheden. Voor onze projectleider bouw hebben we een boeiend carrière- en opleidingsplanning uitgewerkt. En voor onze vakmannen starten we dit jaar met een extra praktijkjaar.
  • Healthy@Renotec. We zetten onze medewerkers aan tot gezond eten en meer bewegen. Elke dag is er verse soep én we hebben een fitnessruimte. 
  • Fun@Renotec. Wij zijn meer dan een werkplek. Onze medewerkers voelen zich hier thuis. We koppelen nuttig aan aangenaam. 
  • Duurzaam ondernemen. Bij elke beslissing die we nemen binnen onze groep, trachten wij ‘Duurzaam Ondernemen’ centraal te stellen.  Veeleer dan een begrip is het voor ons ook een mindset geworden.

If not now! When?

Dat is de vraag die centraal staat in onze campagne. Renotec is dé specialist in zijn niche: renovatie en restauratie. Elk jaar groeien we weer. En dat doen we het liefste samen met jou! Kiezen voor Renotec is dus een evidentie. Als je het nu niet doet, wanneer waag je dan wel de sprong?

We willen onze boodschap natuurlijk zo veel mogelijk verspreiden: van onze camionettes, werfbaches, containers tot hier op deze website. In alle dragers brengen wij onze rekruteringsboodschap naar voor. En we zijn er fier op ook! We merken dat onze eigen medewerkers dat ook zijn. En dat is nóg belangrijker. Want talent behouden is bij employer branding net zo belangrijk als talent binnenhalen. Employer branding draait dan ook niet alleen om het communiceren van hoe fantastisch je bent als bedrijf, maar vooral door het te zijn. Voor het huidige personeel en toekomstige medewerkers. 

Onze kracht: onze vakmannen

Wij kiezen er bewust voor om bij al onze projecten zo veel mogelijk in eigen beheer uit te voeren. En dit met eigen opgeleide mensen die gespecialiseerde technieken aankunnen. Door deze bewuste keuze voor onafhankelijk vakmanschap hebben wij vat op de totale kwaliteitsketen van onze projecten. 

Vanaf het schooljaar 2019-2020 starten we bij Renotec zelfs met onze eigen vakschool ‘Vakman in Opleiding’.  Wij willen hiermee leerlingen die afstuderen van de vakschool een betalend praktijkjaar ‘Renovatie & Restauratie’ aanbieden bij ons, met een vast contract. 

Hoor het van onze projectleiders

En het zijn deze eigen medewerkers die we hier ook graag aan het woord laten komen. Onze projectleiders vertellen je waarom ze kiezen voor Renotec.

Gilles – manager leidingtechnieken

In de 6 jaar dat ik bij Renotec werk, heb ik het bedrijf razendsnel zien evolueren. Dat heeft mij persoonlijk heel veel kansen en opportuniteiten geboden. Ik denk niet dat ik in een ander bedrijf hetzelfde carrièrepad had kunnen bewandelen. Vooral de sfeer en de jeugdige dynamiek maakt dat de dagen voorbij vliegen. We trekken allemaal samen aan dezelfde kar, iedereen probeert elkaar te helpen en samen gaan we ervoor!

Maja – assistent projectleider restauratie

Renotec zet in op opleidingen en begeleiding. Bij restauratie kom je terecht in een niche, waar ik als schoolverlater nog alles van moest leren. Ik ben ervan versteld hoe veel ik in de afgelopen 9 maanden geleerd heb en hoe ik gegroeid ben op zo veel verschillende vlakken.

Ruben – projectleider asbestsanering

Je krijgt als projectleider veel verantwoordelijkheden en dat is voor mij een echte drijfveer om mijn job goed en graag te doen.

Elly – projectleider leidingtechnieken

Voor mij zijn er 2 zaken die werken bij Renotec zo interessant maken: het toffe team en ook de verschillende technieken. Mensen denken bij rioolrenovatie niet meteen aan innovatie, maar in onze niche is dit net cruciaal. Wij staan niet stil en investeren constant in nieuwe technieken en methodes. Zo leer ik ongelooflijk veel bij!

Ben je helemaal overtuigd om als projectleider bij ons aan de slag te gaan?

Bekijk de jobomschrijving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde blog artikelen